Jovičić: Đilasova priča o kataklizmi ponižava Beograđane

Odgovorio lideru demokrata

Jovičić: Đilasova priča o kataklizmi ponižava Beograđane

Politika -
Što se tiče ponižavanja Beograđana, vi to radite pričajući o kataklizmi u gradu, pljačkajući ih kroz svaku moguću nabavku u protekle četiri godine, navodi se u pisanoj izjavi Jovičića

BEOGRAD - Šef odborničke grupe SNS Aleksandar Jovičić izjavio je da je želja Demokratske stranke da učestvuje u privremenom organu u Beogradu zbunjujuća, s obzirom da jedino demokrate odbijaju da razgovoraju sa naprednjacima.

Jovičić je, reagujući na izjavu lidera DS Dragana Đilasa da bi bilo logično da demokrate imaju bar dva mesta u tom organu, podsetio da je šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović nedavno rekao da "DS nikako neće biti deo političke pete kolone Aleksandra Vučića".

"Ovu poslednju izjavu verovatno niste videli jer zbog borbe protiv jednoumlja u Srbiji imate vremena da čitate samo sajt vaše stranke, gde je 99 odsto izjava i mišljenja vaše", naveo je Jovičić.

On je, komentarišući Đilasovu izjavu da je odlaganje formiranja privremenog veća ponižavanje Beograđana, ocenio da to radi DS pričom o kataklizmi u Beogradu, ali i pljačkama kroz javne nabavke.

Jovičić je kao primer ponižavanja Beograda naveo i da je, kako tvrdi, v.d. direktora Parking servisa potpisao nepotreban ugovor u vrednosti od 800.000 evra samo dan pre sednice Skupštine grada na kojoj je, potencijalno, trebalo da bude smenjen.

"Čisto da nam uvredite inteligenciju još jednom pred kraj, jer Vam četiri godine takvog ponašanja nije bilo dovoljno", rekao je on.

Đilas je ranije danas rekao da Demokratska stranka još nije dobila dopis Ministarstva za regionalni razvoj i lokalnu samoupravu da predloži svoje kandidate za Privremeno veće u Beogradu i dodao bi bilo logično da DS ima dva predstavnika u tom veću.

On je na konferenciji za novinare rekao da je prolongiranje formiranja prvremenog veća u Beogradu ponižavajuće za Beograđane i "sramota za one koji to rade" i ocenio da se to čini kako bi se odložili lokalni izbori i međuvremenu "pokrenule nove afere".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track