Rea Matijević ostaje kod majke narednih šest nedelja!

Traži se mirno rešenje za spor

Rea Matijević ostaje kod majke narednih šest nedelja!

Društvo -
Postupak će se nastaviti po izjašnjenju Ministarstva pravde, kao centralnog izvršnog organa po Konvenciji o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece, izjavio je advokat Nataše Matijević, Vladimir Marinkov

LJIG- Osnovni sud u Valjevu, sudska jedinica Ljig, doneo je rešenje da troipogodišnja Rea Matijević neće biti predata ocu Robertu i vraćena u Hrvatsku, već će ostati sa majkom Natašom u narednih šest sedmica.

Prema rečima advokata Nataše Matijević, Vladimira Marinkova, sudija Milutin Ilić koji je naredio predaju male Ree i njen povratak u Hrvatsku, sklonjen je sa slučaja.

"Novi sudija u postupku, Radivoje Jovanović dao je šest sedmica da se iznađe mirno rešenje za ovaj spor. Po izreci rešenja postupak će se nastaviti po izjašnjenju Ministarstva pravde, kao centralnog izvršnog organa po Konvenciji o građanskopravnim aspektima međunarodne otmice dece", izjavio je Marinkov.

On je objasnio da Ministarstvo treba da se izjasni o mogućnosti dobrovoljnog povratka Ree u Hrvatsku ili postizanja sporazumna u ovom slučaju.

Marinkov je izrazio očekivanje da će Ministarstvo insistirati na mirnom rešavanju, kao i da nasilno oduzimanje deteta od majke neće biti opcija.

Sudija valjevskog Osnovnog suda, Radivoje Jovanović potvrdio je da će ubuduće on voditi ovaj postupak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja