VUČIĆ PRIMIO ŠOJGUA: O vojnoj saradnji, ali i izborima na Kosovu

Palata Srbija

VUČIĆ PRIMIO ŠOJGUA: O vojnoj saradnji, ali i izborima na Kosovu

Politika -
Ruski ministar odbrane prethodno se sastao sa srpskim kolegom Nebojšom Rodićem
1 / 10

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Beogradu sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom o nastavku bilateralne saradnje dve zemlje, potrebi poboljšanja ekonomske saradnje i investicijama u razvoj privrede u Srbiji.

Tema razgovora bila je i situacija na Kosovu i Metohiji, kao i rezultati nedavno održanih izbora, saopštila je Kancelarija za saradnju s medijima Vlade Srbije.

Šojgu je istakao da će Rusija podržavati politiku Vlade Srbije i teritorijalni integritet Republike Srbije. Vučić je tokom razgovora naglasio da Srbija poštuje svoj Ustav i skupštinsku Deklaraciju o vojnoj neutralnosti. Dogovoreno je i jačanje saradnje u oblasti bezbednosti, vojno-tehničkoj saradnji i modernizaciji srpske vojske.Šojgu je Vučića obavestio o procesu modernizacije ruske armije i planu da do 2020. godine Ruska Federacija uvede 70 posto naoružanja najmodernije tehnologije.

Tema razgovora bila je i tešnja saradnja dve zemlje u obeležavanju 70 godišnjice oslobođenja Beograda i stogodišnjice početka Prvog svetskog rata, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track