OBRAČUN: Država huliganima zabranila da napuštaju zemlju!

Steže se obruč oko navijačkih lidera

OBRAČUN: Država huliganima zabranila da napuštaju zemlju!

Društvo -
Problem s navijačima biće rešen do kraja godine, odnosno do početka međudržavne konferencije na kojoj bi Srbija trebalo da dobije datum za početak pregovora sa EU

BEOGRAD - Huligani u zatvoru do kraja godine?!Država je rešena da konačno stane na put vođama ekstremnih navijačkih grupa svih klubova, a sve će biti završeno do kraja godine, odnosno do početka međudržavne konferencije na kojoj bi Srbija trebalo da dobije datum za početak pristupnih pregovora sa EU, saznaje Kurir iz odlično obaveštenih krugova.Sagovornik Kurira ističe da je država rešila da koordinisanom akcijom reši ovo pitanje za sva vremena, i to po engleskom modelu.Prikupljeni podaci- Prati se kretanje svih vođa navijača i neće im biti dozvoljeno da napuste zemlju. Plan službi bezbednosti jeste da sveobuhvatnom akcijom pokidaju kriminalne veze huligana. Proveravaju se i prate veze vođa navijača sa upravama klubova, ali i političarima - otkriva izvor Kurira i dodaje da je problem što sve vođe imaju brojne krivične prijave, od kojih je većina zastarela.Naš sagovornik dodaje da obračun s huliganima nije uslov za pristupne pregovore, ali vlast želi da ovo pitanje reši.Huligani su, inače, juče bili i tema sednice Skupštinskog odbora za bezbednost, koja je bila zatvorena za javnost.- Svi izveštaji su poverljivi, sastanak je trajao skoro četiri sata i traženo je i od službi bezbednosti i od policije da do kraja isteraju sve što se tiče navijača, sprege sa upravama klubova i političarima. Nastavićemo u tom pravcu - otkriva izvor Kurira.Široka akcijaDušan Bajatović, predsednik Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, izjavio je da su ispadi navijačkih grupa deo organizovanih kriminalnih aktivnosti, a ne samo huligansko ponašanje dela navijača.- Moramo da organizujemo široku akciju, koja će obuhvatiti sve pravosudne organe kako bi se sprečilo delovanje svih huliganskih grupa koje se predstavljaju kao navijači a u stvari su kriminalci - rekao je Bajatović.

Danas zaseda Savet za sprečavanje nasilja u sportuPremijer Ivica Dačić predsedavaće danas sednici Saveta za sprečavanje nasilja i nedoličnog ponašanja u sportu. Potpredsednik Saveta je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a članovi tog tela su predstavnici najvećih sportskih saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, tužilaštva i sudstva. Sednica će početi u 16 sati u zgradi Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track