RASIPANJE: Bojani Lekić za savete dali 4,5 miliona dinara!
Foto: Dragana Udovičić

Evo zašto nema para za lečenje dece

RASIPANJE: Bojani Lekić za savete dali 4,5 miliona dinara!

Društvo -
U periodu od tri godine Republički fond za zdravstveno osiguranje preduzeću poznate novinarke „Brendon“ uplatio ogroman novac za PR usluge, treninge i komuniciranje s medijima

BEOGRAD - I to smo mi plaćali...Republički fond za zdravstveno osiguranje godinama saopštava kako mu nedostaje novac za podmirenje svih potreba osiguranika, nema se dovoljno za lekove, invalidska pomagala ili nabavku citostatika. Međutim, Kurir je došao u posed ugovora koji pokazuju da ih besparica nije sprečila u tome da od naših para preduzeću za konsalting, edukaciju i produkciju „Brendon“, u vlasništvu poznate novinarke Bojane Lekić, godinama isplaćuju basnoslovne honorare na ime PR usluga i treninga, komunikacijskih projekata, saradnje s medijima i praćenja medijskih sadržaja!Imaju službu za informisanje- Prvo su 2010. godine za petoro zaposlenih iskeširali 290.000 dinara za pet treninga i edukaciju iz oblasti upravljanja ljudskim resursima. Zatim su za čitavu 2011. preduzeću „Brendon“ platili 3.882.207 dinara, da bi u januaru 2012, za period od mesec dana, izdvojili još 393.334 dinara. To je ukupno 4.565.531 dinar, što su ogromna sredstva kad se uzme u obzir da RFZO ima sopstvenu službu za informisanje i odnose s javnošću - navodi naš dobro obavešteni izvor.Momčilo Babić, sadašnji direktor Fonda za zdravstveno osiguranje, kaže da ne postoji opravdan razlog za angažovanje agencija za promociju i produkciju pored već postojeće službe za informisanje javnosti.Nije opravdano- Zašto je preduzeće „Brendon“ angažovano u prethodnom periodu, po kom principu je izabrano i kakve je sve usluge obavljalo, isključivo vam mogu odgovoriti i precizno pojasniti tadašnji direktor Aleksandar Vuksanović i tadašnji PR Sanja Mirosavljević - rekao je Babić i naglasio da od njegovog dolaska ne sarađuju s preduzećem Bojane Lekić.Bivši direktor Vuksanović kratko je odgovorio da je, koliko se on seća, pomenuto preduzeće angažovano putem javne nabavke, i to na period od godinu dana, dok su iz tadašnje PR službe rekli da njihova služba nije potpisivala ugovore i da je najbolje da se obratimo službi za javne nabavke i finansije.

Crno na belo... Za 2011. „Brendonu“ je RFZO platio 3.882.207 dinara
Crno na belo... Za 2011. „Brendonu“ je RFZO platio 3.882.207 dinara

Vuksanović: Koliko se sećam, oni su angažovani na period od godinu dana
Vuksanović: Koliko se sećam, oni su angažovani na period od godinu dana

Angažovali su me i ovi i oni!Bojana Lekić, novinarka koja je radila na srpskim televizijama B92, BK, Avala i RTS, a koja je 2010, 2011 i 2012. godine bila vlasnica preduzeća „Brendon“, kaže za Kurir da nema ničeg spornog u njihovom angažovanju.- Kao i svaki put kad za to saznamo ili dobijemo poziv, mi se javimo na konkurse, tendere i projekte. Tako je bilo i tada, kad smo kao najbolji ponuđač dobili posao. Najbolji smo u komunikaciji u oblasti javnih poslova i RFZO je bio vrlo zadovoljan. Nisam stranačka ličnost, a potvrda toga jeste činjenica da smo pobeđivali na konkursima za vreme različitih vlasti i ministara - objasnila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track