DOLIJAO ATAŠE: Branko Lazarević iz Atine u policiju na pevanje!
Foto: Fonet

Bivši šef Dačićevog kabineta na saslušanju

DOLIJAO ATAŠE: Branko Lazarević iz Atine u policiju na pevanje!

Društvo -
Srpski ataše u Atini, čiji se iskaz iščekuje već mesecima zbog veza s Darkom Šarićem, konačno će dobiti poziv za saslušanje koje se očekuje sledećeg meseca

BEOGRAD - Nema više izgovora!Branko Lazarević, ataše u Ambasadi Srbije u Atini i nekadašnji šef kabineta ministra policije Ivice Dačića, uskoro će biti uhapšen zbog veza s narko-bosom Darkom Šarićem posle brojnih pokušaja da se na sve načine stopira njegov iskaz u policiji, saznaje Kurir u MUP!Nema povratka u Grčku- Lazarević će već sledećeg meseca doći u Srbiju i dati iskaz i, verujte, više neće biti povratka u Atinu. To će biti pravi zemljotres i njegov iskaz policiji uzdrmaće celu političku javnost. Verujem da će se posle toga mnoge stvari pokrenuti i na političkom planu. Bilo je ogromnih pritisaka iz pojedinih interesnih krugova da se spreči njegovo ispitivanje u policiji, ali dokaza je toliko da to više niko ne može da spreči. Dokazi o Lazarevićevoj sprezi s narko-klanom jednostavno su neoborivi - navodi izvor Kurira.Niko u MUP nije želeo zvanično da komentariše naša saznanja.Podsećamo, Kurir, ali i ostali mediji, pisali su da se Lazarević sumnjiči da je Šarićevom narko-kartelu dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv pripadnika klana, a održavao je kontakte i s Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, inače bliskim Šarićevim saradnikom.Dovoljno dokaza- Policija je sakupila dovoljno dokaza o Lazarevićevim vezama sa Šarićem. Prema rečima svedoka-saradnika u procesu protiv klana Šarić, Lazarević je dostavljao informacije o merama koje se preduzimaju protiv pripadnika klana - odavao je službene tajne! Sve imamo zabeleženo na diskovima, njih 130, na kojima su snimljeni kontakti pripadnika Šarićevog klana s Lazarevićem, ali i još nekim visokim funkcionerima vlasti i policije, a pored tonskih zapisa, tu su i video-materijal, fotografije. Sve to ozbiljno tereti Lazarevića - kaže izvor Kurira i dodaje da su diskovi napravljeni 2008. i 2009. godine, kad je Lazarević bio jedan od najuticajnijih ljudi u MUP.Poznato je da se i ministar policije Ivica Dačić 2008. nekoliko puta sreo sa Šarićevim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana. Mediji u Srbiji početkom godine, u februaru, danima su izveštavali o susretima premijera i Radulovića.Dojave iz MUPNaš sagovornik tvrdi da su dokazi protiv Lazarevića gotovo neoborivi i podseća na izveštaj MUP Srbije od 13. januara 2012. godine, u kojem se ukazuje na „interesantnu vezu“ Branka Lazarevića sa članovima narko-klana - Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem.- I Mile Jerković, svedok u postupku protiv grupe Darka Šarića, pre više od godinu dana ispričao je na sudu kako je Štrbac imao informacije o tome da policija prisluškuje i prati njega i druge članove klana. Rekao je da mu je Štrbac ispričao da ih prisluškuju i prate i da mu je te informacije preneo „gospodin Lazarević iz MUP Srbije“, ali da on to sve drži pod kontrolom i da će ih Lazarević, kad bude trebalo da ih hapse, obavestiti o tome .

Veza sa Šarićem preko zetaLazarević je, inače, sa Šarićem povezan i preko Nikole Dimitrijevića, koji je pravosnažno osuđen za pranje para za crnogorskog narko-bosa. Dimitrijević je oženjen Lazarevićevom sestrom, a njih dvojica su zajedno osnovali firmu „DTM rilejšens“, koja je služila za pranje para klana Šarić.- U toj firmi Lazarević je imao udeo od 40 odsto. On se u avgustu 2007. godine povukao iz vlasničke strukture firme, a stoprocentni vlasnik postaje Dimitrijević. Godinu dana posle toga Lazarevića postavljaju za Dačićevog šefa kabineta i tako mu sve informacije koje se tiču obrade klana Šarić dostavljaju bukvalno na tacni - objašnjava naš izvor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track