Boris Tadić: Nisam se zaposlio u Telenoru, samo ih savetujem!

Ostaje u politici

Boris Tadić: Nisam se zaposlio u Telenoru, samo ih savetujem!

Društvo -
Bivši predsednik Srbije objasnio je da je postao član savetodavnog tela koje se sastaje jednom ili dvaput godišnje

BEOGRAD - Bivši predsednik Srbije Boris Tadić demantovao je da se zaposlio u Telenoru.

On je rekao da se nije zaposlio u Telenoru već da je postao član savetodavnog tela koje se sastaje jednom ili dva puta godišnje. Takođe je naveo i da ostaje u politici.

Njegovo reagovanje usledilo je kao odgovor na pisanje beogradskih medija da se zaposlio u norveškoj telekomunikacionoj kompaniji Telenor kao savetnik za region i Evropu, kao i da njegov navodni angažman u Telenoru nema veze sa srpskim delom Telenora, te da neće imati kancelariju u Beogradu jer mu nije ni potrebna pošto je, kako je objasnio, reč o "virtuelnom poslu".

"Telekomunikacije su virtuelna stvar, pa je i kancelarija virtuelna stvar", rekao je Tadić koji je naveo i da njegov angažman u Telenoru nema nikakve veze s odustajanjem od politike i da i inače učestvuje u mnogim savetodavnim institucijama u svetu.

"Za mene je ovde izazov sektor telekomunikacija i energetike, kao i da razumem funkcionisanje jedne od najvećih kompanija u svetu. To je nepresušni izvor znanja koji mogu da primenim u politici jer se bavim istraživanjem veza telekomunikacija i novih tehnologija i politike", rekao je Tadić.

Dodao je da je "samo jedna dobra okolnost" to što angažmanom u Telenoru postaje finansijski nezavisan. Beogradska štampa je objavila i da je njegovom angažmanu u Telenoru navodno "kumovao" bivši norveški premijer i jedan od lidera Socijalističke internacionale Jens Stoltenberg, ali su to negirali Tadić i direktor evropskih operacija Telenora Chel Morten Jonsen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track