Đaci u školi drugovima prodavali drogu "da skupe pare za žurku"!
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Strava i užas u Nišu: Narko-klan u učionici

Đaci u školi drugovima prodavali drogu "da skupe pare za žurku"!

Društvo -
Policija uhvatila D. D. (14), njegovog brata S. D. (16) i njihovog druga N. M. (15); Učenicima su prodavali narkotike da bi zaradili za novogodišnji doček

NIŠ - Zbog žurke spremni da idu iza rešetaka.Trojica maloletnih Nišlija preprodavali su marihuanu svojim vršnjacima kako bi obezbedili pare za novogodišnju žurku. Klupko je počelo da se odmotava kad je policija u blizini obdaništa „Vilin grad“ zatekla četrnaestogodišnjeg D. D. s džepovima punim droge. On je priznao da je u ovaj nesvakidašnji „biznis“ krenuo sa svojim dve godine starijim bratom S. D. i petnaestogodišnjim drugom N. M., a da je glavni organizator bio dvadesetogodišnji Aleksandar K., koji im je obezbedio narkotike.Podneta prijavaNiška policija saopštila je da su kod trojice maloletnika pronađena 84 paketa marihuane ukupne težine 77 grama.- Policija je primetila D. D. u blizini obdaništa dok je pokušavao da nešto sakrije u pantalone. To im je bilo sumnjivo, pa su ga pretresli i u njegovoj odeći pronašli šest paketića s marihuanom. U njegovom stanu i stanu njegovog druga N. M. otkriveno je još 78 paketa. Svi maloletnici su saslušani u prisustvu roditelja i priznali su delo. Kazali su da su planirali gala žurku za Novu godinu, ali da nisu imali para, pa su prihvatili ponudu Aleksandra K. da za njega prodaju drogu. Protiv maloletnih izvršilaca podneta je krivična prijava zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i oni su nakon saslušanja pušteni, dok je Aleksandar K. zadržan u pritvoru do 48 sati - kaže naš izvor iz policije.Direktorka neobaveštenaD. D. je do prošle godine bio učenik OŠ „Miroslav Antić“, u čijoj je blizini i otkriven s drogom. Direktorka škole Sonja Stanković kaže da nije obaveštena o ovom događaju.- On je, zbog problematičnog ponašanja, premešten u OŠ „Stefan Nemanja“. Bežao je iz škole, organizovao navijačke grupe, nije to bilo neko kriminalno ponašanje, ali smo procenili da je za njega bolje da promeni sredinu - ističe Stankovićeva.U školi „Stefan Nemanja“ kažu da su iznenađeni ovom vešću.- Otkako je došao, nije izazvao nijedan incident. Primili smo ga da bi poboljšao svoje ponašanje i on je to zaista učinio - rekla je Aleksandra Projović, direktorka ove obrazovne ustanove.

Šteta veća od 90.000 dinaraBRAT UKRAO KNJIGE IZ ŠKOLEKako saznajemo, protiv S. D., starijeg brata D. D., koji je takođe umešan u trgovinu drogom, u toku je i postupak za izricanje vaspitne mere zbog krađe knjiga iz škole „Miroslav Antić“.- On je ukrao knjige vredne preko 90.000 dinara. Deo je prodao, neke su uništene, pričinjena nam je velika šteta, a iz suda su nas pitali da li bismo se zadovoljili njegovim izvinjenjem - kažu u ovoj školi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track