SRAMNO: Ucenili đake da ćute o napadu!
Foto: Ilustracija

Užasno ponašanje uprave škole

SRAMNO: Ucenili đake da ćute o napadu!

Društvo -
Roditeljima prećeno odmazdom, a nastavnicima otkazima ako pričaju o tome da je Milorad Šćekić davio sedmaka u OŠ „Sveti Sava“

MLADENOVAC - Zid ćutanja!Roditeljima, deci i nastavnom osoblju OŠ „Sveti Sava“ u Mladenovcu zaprećeno je odmazdama, otkazima i drugim vrstama sankcionisanja ukoliko progovore o strašnom napadu nastavnika srpskog jezika Milorada Šćekića na učenika sedmog razreda J. J. (13)!Napad i uvredeOvo za Kurir tvrdi I. I., majka jednog učenika koji je zajedno s drugarima iz razreda prisustvovao fizičkom i verbalnom incidentu za vreme odmora u prostorijama škole. Incident se desio kad je nastavnik, revoltiran ponašanjem jednog osmaka, napao učenika sedmog razreda i zapretio mu da će mu iščupati jabučicu dok ga je davio naslonjenog na zid i nazivao bezobraznim skotom i nevaspitanim majmunom.- Pritiskali su nastavnike da satanizuju dečaka tako što će ga svrstati u kategoriju problematičnih. Razrednoj je čak zaprećeno da će dobiti otkaz, a ona je prva deci branila da pominju napad nastavnika. Meni je dete tek posle dva dana ispričalo šta se desilo i odmah smo rešili da tražimo kažnjavanje Šćekića i direktorke Tatjane Maričić - rekla je ova žena. Ona dodaje da su zbog toga potpisali peticiju protiv odgovornih.Kako kažu ostali roditelji, uprava škole je kasno preksinoć pokušala da falsifikuje dokumentaciju tako što su naknadno napravili papire koji pokazuju da su odmah posle incidenta pozvali policiju, Hitnu pomoć i roditelje žrtve. Svi u strahuU školi je juče bilo primetno da su svi u strahu, osoblje nije smelo da priča, a do direktorke nam nisu dali da dođemo.- Ona je na sednici. Zovite za sat, sat i po, biće gotova do tada - rekli su prvo, da bi zatim kasnije kazali da „je direktorka u Beogradu na sastanku, ali da ne znaju da li je u vezi sa ovom pričom“.U Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kažu da su upoznati sa slučajem.- Slučaj je prijavljen gradskoj prosvetnoj inspekciji, a direktorka je dostavila sve podatke prosvetnim inspektorima i pokrenula disciplinski postupak protiv profesora - rekli su u Ministarstvu i naglasili da osuđuju svaki vid nasilja.

Mesto zločina... OŠ „Sveti Sava“
Mesto zločina... OŠ „Sveti Sava“

Milorad ŠćekićSVE JE NAMONTIRANO!Nastavnik srpskog jezika u suspenziji Milorad Šćekić rekao je da napisi u novinama nisu tačni.- Namontirali ste sve, ništa nije tačno. Pitajte učenike osmog razreda, oni znaju ko sam. Nemojte preko novina da me ljagate - rekao je on kratko, ali ostaje nejasno zašto je onda dan nakon incidenta otišao kod učenika kog je napao i poklonio mu trubu vrednu 400 evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track