OČAJNA MAJKA: Moja ćerkica živi kao biljka!

Kritično: Majka Snežana moli za pomoć

OČAJNA MAJKA: Moja ćerkica živi kao biljka!

Društvo -
Muke: Zbog tumora na mozgu koji napreduje iz dana u dan Anastasija Simonović (8) više ne vidi, ne govori, ne kreće se, a odskoro je počela da gubi i sluh. Jedini spas je operacija u Turskoj koja košta 45.000 €

BEOGRAD - Ona zaslužuje da se oporavi.Gledam ćerku, koja bukvalno živi kao biljka, a ne mogu da joj pomognem. Anastasija više uopšte ne vidi, ne govori, ne kreće se, a odskoro je počela da gubi i sluh. Jedini spas je operacija u Turskoj koja košta 45.000 evra. Ovo je za Kurir rekla Snežana Simonović, majka osmogodišnje Anastasije, koja ima tumor na mozgu. Ekipa Kurira juče je otišla u posetu ovoj devojčici, kojoj je tumor otkriven kad je imala pet godina. Od tada kreću muke porodice Simonović.Rođena zdrava- Ona je rođena zdrava, bila je toliko živahna i toliko je pričala da od nje niko nije mogao da dođe do reči. Onda je jednog dana počela da povraća i žalila se da je boli glava. Doktori su govorili da nije ništa strašno, a onda su nas poslali na skener. Tad su nam rekli ono najgore, da moja ćerka ima tumor na mozgu. Mislila sam da neću preživeti - kroz suze priča Snežana i dodaje da je Anastasija do sada imala dve operacije.- Urađena joj je operacija 2011, nakon čega je bila malo bolje, ali, nažalost, tumor nije ceo odstranjen. Lekari su se 2012. godine odlučili za još jednu intervenciju, nakon čega joj se stanje znatno pogoršalo. Punih devet meseci Anastasija je bila u komi. Ni na šta nije reagovala. Samo ponekad na moj glas - kaže Snežana.Jedina nada je operacija u Turskoj, gde bi je operisali najbolji stručnjaci. Na računu 15.000 evraTa operacija košta 45.000, a njeni roditelji na računu imaju nešto manje od 15.000 evra.- Ne znam kako ćemo da skupimo taj novac. Kad pričamo o njenom stanju, ona počinje da plače i teško izgovara: „Ne, mama, ne“ - kaže Snežana.

ApelPOMOZIMO ANASTASIJISvi koji su u mogućnosti i koji žele da pomognu Anastasiji to mogu uraditi uplatom novca na račun na ime Snežane SimonovićEurobanka a.d.Broj računa: 250157000374120086Baka RadaNI DINAR NISMO DOBILI POSLE OGNJANOVIĆAAnastasijina baka Rada kaže da posle cele situacije koja se dogodila s porodicom Ognjanović niko im nije uplatio ni dinar.- Sve je stalo. Izgleda da su ljudi izgubili poverenje. Ako ne ode na tu operaciju, ona će ceo život biti ovakva, a ja to ne bih mogla da podnesem - kaže Rada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track