B92: Nova praznična šema, a ne zabrana emisije Mentalno razgibavanje

Sadržaj programa

B92: Nova praznična šema, a ne zabrana emisije Mentalno razgibavanje

Društvo -
Uvereni smo da će ova programska šema zadovoljiti inače vrlo probirljivu publiku naše medijske kuće, kaže se u saopštenju menadžmenta

BEOGRAD - Menadžment RTV B92 saopštio je da je neko zlonamerno hteo da predstavi da je radijska emisija "Mentalno razgibavanje" zabranjena, uz objašnjenje da je od danas počela praznična programska šema, koja će trajati do 13. januara i podrazumeva izmene određenih termina emitovanja i emitovanje novogodišnjih specijala, na televiziji i na radiju.

"Uvereni smo da će ova programska šema zadovoljiti inače vrlo probirljivu publiku naše medijske kuće", kaže se u saopštenju Menadžmenta B92. Navodi se da sadržaj emisije "Mentalno razgibavanje", kao i sadržaji drugih emisija koji se emituju na B92, nije i neće biti predmet javne debate.

"Svoju hrabrost i profesionalnost naša medijska kuća je potvrdila već mnogo puta. Bili smo i ostali sinonim za slobodnu, visokoprofesionalnu medijsku kuću, i tako smo oduvek posmatrani i van granica naše zemlje. U tom smislu, odlučno odbacujemo insinuacije da smo ukinuli, ili na bilo koji način uticali na sadržaj neke emisije", kaže se u saopštenju.

Menadžment B92 zahvaljuje gledaocima, slušaocima i stručnoj javnosti na spremnosti da zaštite B92, kao i predstavnicima političkog establišmenta na komentarima i pojašnjenju situacije, uz konstataciju da neće odustati od planirane i najavljene programske šeme i da nije spreman na kompromise koji remete uobičajeno i normalno funkcionisanje.

"Sa druge strane, sa žaljenjem konstatujemo da su neke od naših kolega, bez dovoljno informacija, ugrozile funkcionisanje B92, ali mi ćemo i dalje sve svoje izazove rešavati u okviru naše kuće", kaže se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track