VUČIĆ ODGOVARA NA POSLANIČKA PITANJA: Istraga o privatizaciji gotova do kraja nedelje
Foto: KURIR

Poslednja sednica Skupštine Srbije u ovoj godini

VUČIĆ ODGOVARA NA POSLANIČKA PITANJA: Istraga o privatizaciji gotova do kraja nedelje

Politika -
Na kraju jesenjeg zasedanja, Hor "Obilić" će pod dirigentskom upravom Darinke Matić Marović izvesti srpsku himnu sa skupštinske galerije

BEOGRAD - Članovi Vlade Srbije, na poslednjoj sednici u ovoj godini, odgovaraju na poslanička pitanja.Među prisutnima su premijer Srbije Ivica Dačić, potpredsednici Vlade Aleksandar Vučić i Rasim Ljajić, ministar odbrane Nebojša Rodić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić.

Prvi potrpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije pružio je odgovore na seriju poslaničkih pitanja.

"Istragama privatizacija pokazujemo da smo spremni da se uhvatimo o koštac sa slučajevima koji su imali ne male političke konotacije. Ova 24 slučaja privatizacije će biti kompletirana do nedelje", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje Đorđa Gašića iz LSV.

Vučić izjavio je danas da nema ništa protiv toga da ga politički protivnici okrivljuju za raznorazne stvari, ali se požalio daje teško raditi "u atmosferi intriga i besmislica", od kojih jeposlednja ona o njegovom navodnom uticaju na skidanje emisije "Mentalno razgibavanje" sa programa Radija B92.

"Uvek smo spremni da omogućimo onima koji nam osporavaju legitimitet da nas zamene, za šta međutim moraju da ispune jedan uslov - a to je da dobiju podršku građana", rekao je Vučić odgovarajući napitanje poslanika Zaharija Trnavčevića zašto je na čelu Vaterpolosaveza i Teniskog saveza postavio pa opozvao stranačke ljude Zorana Babića i Bratislava Gašića.

"Bavim se mnogo važnijim problemima od teniskog i svih drugih saveza, jer nemam vremena da o takvim stvarima razmišljam niti da ih rešavam", rekao je Vučić, istakavši da je stav SNS da sportom trebada upravljaju sportisti i dobri menadžeri, a ne političari.Vučić je, takođe, ispravio poslanika Trnavčevića objasnivši muda Gašić nikada nije ni izabran na čelo Teniskog saveza, te da, shodno tome, nije mogao da bude ni opozvan.

Vicepremijer je konstatovao da je, međutim, neobično to štoTrnavčeviću, koji je bio istaknuti član Demokratske stranke, nije smetalo kada su na čelo sportskih saveza dolazili ljudi iz te stranke.

Na kraju jesenjeg zasedanja, Hor "Obilić" će pod dirigentskom upravom Darinke Matić Marović izvesti srpsku himnu sa skupštinske galerije.

U zgradi i na skupštinskim stepenicama biće raspoređeni gardisti Vojske Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track