Novi Sad: Vučević uručio novogodišnje paketiće deci iz Svratišta
Foto: Tanjug

Pokloni za mališane

Novi Sad: Vučević uručio novogodišnje paketiće deci iz Svratišta

Srbija -
Apsolutno sam svestan da nije dovoljan jedan dan u godini za pažnju, ali sam iskoristio danas priliku da razgovaram s direktorkom Svratišta koja me je upoznala sa ključnim problemima sa kojima se susreću, naveo je gradonačelnik Novog Sada
1 / 6 Foto: Tanjug

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, zajedno sa protagonistima emisije "Državni posao", proslavljenim kik-bokserom Nenadom Pagonisom i predstavnicima Kompanije "Univereksport", posetio je danas Svratište za decu ulice i tom prilikom korisnicima uručio poklone povodom novogodišnjih i božićnih praznika.

"Apsolutno sam svestan da nije dovoljan jedan dan u godini za pažnju, ali sam iskoristio danas priliku da razgovaram s direktorkom Svratišta koja me je upoznala sa ključnim problemima sa kojima se susreću", rekao je Vučević.

On je dodao da je očigledno da oni kojima je to u opisu posla, koji vode socijalnu politiku, nisu dobro "detektovali probleme" u Svratištu ili se nisu dovoljno angažovali.

"Svojim autoritetom ću se, kao gradonacelnik, založiti za to da svi elementi sistema, možda, najvažnijeg u našem društvu, funkcionišu kako treba i nadam se da ćemo ući u konkretno rešavanje problema Svratišta u Novom Sadu", istakao je Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada je istakao da nema nameru da sedi skrštenih ruku i da gleda kako entuzijazam i rad ljudi koji su zaposleni u Svratištu propada, a da to niko ne prepoznaje i ne uključuje se u rešavanje problema.

"Značaj Svratišta je nesumnjiv i kamo sreće da u Novom Sadu nemamo potrebu za ovakvim mestom, ali ako već imamo takvu socijalnu problematiku, onda je daleko bolje da imamo ovakvu jednu ustanovu i da ne okrećemo glavu od nje", istakao je Vučević.

On je naglasio da Grad sigurno neće dozvoliti da Svratište prestane da radi, samo je, kako je kazao, pitanje kako Grad može da finansira određene ustanove kojima nije osnivač.Prema njegovim rečima, ukoliko ima volje, onda može da se nađe i zakonski dozvoljen način da se problem reši, zaključio je Vučević, dodajući da su u budžetu Grada za 2014. godinu predviđena sredstva za izgradnju Prihvatilišta za maloletne osobe koje imaju problem sa ponašanjem kako bi ih dislocirali od njihovih vršnjaka koji su žrtve nasilja.

Višestruki svetski šampion, proslavljeni kik-bokser Nenad Pagonis rekao je da je potrebno češće organizovati slične akcije, jer se o deci najviše mora voditi računa i dodao da je danas u Svratištu upoznao nekoliko mališana koji treniraju boks i da su se dogovorili da oni dođu kod njega u klub da treniraju.

Dejan Ćirjaković, popularni Čvarkov, jedan od protagonista emisije "Državni posao" pozvao je sve one koji su u mogućnosti da dođu u Svratište i pomognu deci kako bi im, kako je istakao, učinili život bar malo srećnijim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track