USPEŠNO SE OPORAVLJA: Maloj Aniti posle operacije nedostaju otac, brat i sestra!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Lekari zadovoljni

USPEŠNO SE OPORAVLJA: Maloj Aniti posle operacije nedostaju otac, brat i sestra!

Društvo -
Stan je mali, ali ima sve što je potrebno za život. Kuvamo, idemo povremeno u šetnju, odmaramo se. Anita se fenomenalno oseća, i fizički i psihički. Žao nam je jedino što sa nama nisu naši najmiliji, otac, brat i sestra, kaže Antina mama Ksenija

BEČ - Anita sada može satima da šeta parkom a da se ne umori! To je za nju velika promena jer ranije bi se umorila prelazeći iz sobe u kuhinju, priča Ksenija Balaž, majka male devojčice kojoj je uspešno ugrađena mehanička srčana pumpa na bečkoj klinici AKH, uoči predstojeće transplantacije srca.

Početkom ove nedelje, Ksenija i Anita napustile su kliniku i, zahvaljujući jednoj srpskoj porodici koja živi u Austriji, preselile se u garsonjeru od 25 kvadrata, u Deveti okrug grada Beča.

"Stan je mali, ali ima sve što je potrebno za život. Kuvamo, idemo povremeno u šetnju, odmaramo se. Anita se fenomenalno oseća, i fizički i psihički. Žao nam je jedino što sa nama nisu naši najmiliji, otac, brat i sestra", kaže Ksenija.

Poseban izazov, kaže ona, predstavlja odlazak u kupovinu namirnica, s obzirom na to da nijedna od njih ne govori nemački. Zato najčešće biraju velike radnje u kojima nema mnogo razgovora sa prodavcima.

"Istina, ima mnogo naših ljudi u Beču, pa i u samoj klinici bilo je nekoliko žena koje su iz naših krajeva, tako da se ne osećamo toliko izolovano zbog jezika", kaže Ksenija.

Na otpustu iz AKH klinike, prilikom poslednjeg detaljnog pregleda, lekari su bili veoma zadovoljni zdravstvenim stanjem pacijentkinje i tempom kojim se oporavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track