INCIDENT NA BAJAKOVU: Hrvati pretresli službeno vozilo Vlade Srbije?!

Provokacija

INCIDENT NA BAJAKOVU: Hrvati pretresli službeno vozilo Vlade Srbije?!

Društvo -
Carinik je tražio od vozača da otvori gepek. Vozač je izašao i pokazao cariniku moj diplomatski pasoš i rekao mu da je u pitanju službeno vozilo Vlade. Ne obazirući se na to, carinik je izvršio pregled vozila, objasnio je Miodrag Linta

BEOGRAD - Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta izjavio je da je jutros na graničnom prelazu Bajakovo hrvatski carinik koji je pretresao službeno vozilo Vlade Srbije i zbog toga optužio hrvatsku policiju za provokacije.

On je kazao, da je krenuo na Božićni prijem koji je za danas organizuje Srpsko Nacionalno veće u Zagrebu, i da je njegov dolazak carini bio najavljen pre četiri dana. "Kada smo stigli na granični prelaz, carinik je tražio od vozača da otvori gepek. Vozač je izašao automobila i pokazao cariniku moj diplomatski pasoš i rekao mu da je u pitanju službeno vozilo Vlade. Ne obazirući se na to, carinik je izvršio pregled vozila", objasnio je Linta.

Prema njegovim rečima, tada je pozvao konzula u Zagrebu, koji mu je kazao da je "neuobičajeno da se najavljeno, vladino vozilo tretira na takav način". "Mislim da je u pitanju provokacija od strane hrvatske policije, a vezana je za moj javni angažman, odnosno za moju borbu za ljudska prava proteranih Srba. Smatram da je to nedopustivo i da je u pitanju skandal," ocenio je Linta. Dodao je i da je to treći put da u kratkom vremenskom periodu doživljava neprijatnosti prilikom ulaska u Hrvatsku i naglasio da je nedavno bez razloga bio zadržan 50 minuta na granici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track