OTAC MALE NIKOLINE: Neću stati, ali odgovaraće krivci za smrt moga deteta!

Tuga u Guči

OTAC MALE NIKOLINE: Neću stati, ali odgovaraće krivci za smrt moga deteta!

Društvo -
Milanko Tadić, otac pokojne devojčice, koja je završila u komi posle gutanja zrna pasulja, kaže da neće stati dok ne budu odgovarali krivci za propust u vozilu

GUČA/BEOGRAD - Devojčice više nema...Mala Nikolina Tadić iz Guče, koja je 8. januara progutala zrno pasulja i nakon toga završila u komi jer, kako tvrde njeni roditelji, sanitetsko vozilo nije bilo opremljeno dovoljnom količinom kiseonika, preminula je u noći između ponedeljka i utorka u Dečjoj bolnici u Tiršovoj.Peru rukeNjen otac Milanko kaže da će tražiti da se utvrdi čijom krivicom je njegova šesnaestomesečna devojčica ostala bez vazduha na pola puta između Guče i Čačka, koji su udaljeni svega 20 kilometara.- Neću stati, boriću se do kraja, ali odgovaraće oni koji su krivi za smrt moga deteta! Sad se svi sklanjaju kao da se ništa nije desilo, a nestao je jedan život, čijom krivicom?! Pokušaću da dođem do Ministarstva zdravlja i Vlade, neko je odgovoran za smrt mog deteta, zanima me ko - objašnjava Milanko.- Ćerka mi je juče u pola dva ujutru preminula. Zdravo, pravo i sposobno dete mi ode - rekao je Milanko, dok njegova supruga Dragojla nije bila u stanju da izusti ni reč.Direktor DZ u Lučanima dr Nikola Kovačević juče nije želeo da daje izjave, rekavši da za to nije nadležan. Ni direktor Zdravstvenog centra u Čačku dr Radoslav Milošević juče nije bio dostupan novinarima, a u upravi ove ustanove rečeno nam je da je u poseti Ministarstvu zdravlja. Portparol čačanske bolnice dr Miroslav Sretenović kaže da će naknadno biti utvrđeno ko je odgovoran.Ambulanta u Guči je ispostava Doma zdravlja u Lučanima i pripadaju Dragačevu, koje zauzima ogromnu površinu, a ima ukupno osam sanitetskih vozila. Kurirov izvor iz Doma zdravlja u Lučanima kaže da imaju samo jednog vozača saniteta, a u najvećem broju slučajeva dešava se da medicinske sestre na teren izlaze bez lekara.- Nekad mi dođe da se ubijem. Pacijenti nam umiru u vozilu, a nemamo lekara da pomogne. Ne znam kako da im ukažem pomoć, a i ono što znam ne smem da primenim jer nisam lekar - rekao je naš izvor iz bolnice.Doktor Zoran Radojičić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, kaže da postoji pretpostavka da je zrno predugo bilo u dušniku i da je zbog toga došlo do komplikacija.Ministarka ćutiIronično je da se ovo dešava u državi u kojoj se na zdravstvo troši mnogo više novca nego u susednim državama i čija ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović ima sedam pomoćnika, za koje, inače, kaže da su joj neophodni. Ministarka do zaključenja broja nije odgovorila na naše pozive i poruke. Porodica Tadić će telo tragično preminule devojčice preuzeti danas u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu, a sahrana će biti u četvrtak u 12 sati na groblju u Guči.

Nautešni... Dragojla i Milanko Tadić
Nautešni... Dragojla i Milanko Tadić

Bez komentara... Slavica Đukić Dejanović
Bez komentara... Slavica Đukić Dejanović

Ministarstvo zdravljaINSPEKCIJA ISPITUJE SLUČAJU Ministarstvu zdravlja kažu da će inspekcijski utvrditi zbog čega je preminula Nikolina Tadić:- Povodom navedenog slučaja zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja započela je inspekcijski nadzor. Po dobijanju rezultata nadzora prosledićemo vam detaljnije informacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track