LOBISTI UPOZORAVAJU: Korupcija je najveća pretnja Srbiji
Foto: Zorana Jevtić

Tribina o bezbednosti

LOBISTI UPOZORAVAJU: Korupcija je najveća pretnja Srbiji

Društvo -
Pozitivno je da je sada već bivša vlada taj problem prepoznala kao gorući problem i stvari pomerila sa mrtve tačke. Ispitane su 24 sporne privatizacije, čime se za poslednju deceniju bavila samo Verica Barać kroz Savet za borbu protiv korupcije, naveo je profesor Dragan Simeunović
1 / 7 Foto: Lobisti

BEOGRAD - Srpski lobisti o bezbednosti i korupciji.

Društvo lobista Srbije u saradnji sa Privrednom komorom Beograda organizovali su tribinu o bezbednosti i korupciji o kojoj su govorili profesor Dragan Simeunović, direktor Akademije za nacionalnu bezbednost i Vladimir Božović, državni sekretar u MUP Srbije.

Profesor Simenunović je naglasio da Srbiji u ovom trenutku ne prete klasične bezbednosne pretnje od napada ili rata, upozoravajući da najveći problem predstavlja korupcija.

- Korupcija je srpska najveća bezbednosna pretnja. Ali pozitivno je da je sada već bivša vlada taj problem prepoznala kao gorući problem i stvari pomerila sa mrtve tačke. Ispitane su 24 sporne privatizacije, čime se za poslednju deceniju bavila samo Verica Barać kroz Savet za borbu protiv korupcije. Važno je da je država jasno rekla da mora s njom da se bori jer ona izjeda naše društvo i koči bilo kakav napredak", naglasio je Simeunović.

Zoran Domazet, predsednik Društva lobista Srbije naglasio je u debati, da se nijedna korupcija ne može rešiti represivnim merama, već mora doći do promene svesti u društvu.

- To će biti jako teško, ali Srbija će neminovno morati da ide u tom pravcu - zaključio je Domazet.

S takvom konstatacijom se složio i Vladimir Božović, državni sekretar u MUP naglašavajući da je jako važno što je Srbija usvojila akcioni plan i strategiju u borbi protiv korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja