MILA ĐINĐIĆ: Istina o Zoranovom ubistvu nikada neće izaći na videlo
Foto: Fonet

Majka ubijenog premijera

MILA ĐINĐIĆ: Istina o Zoranovom ubistvu nikada neće izaći na videlo

Društvo -
Ne očekujem pomak. Sve je to bezuspešno, ne verujem da će se istina ikada obelodaniti i da će se ubistvo mog sina rasvetliti, kaže majka Zorana Đinđića

BEOGRAD - Mila Đinđić, majka Zorana Đinđića, uverena je da politička pozadina atentata na njenog sina, koji je ubijen 12. marta 2003. godine ispred ulaza u Vladu Srbije, nikada neće biti rasvetljena.

One priznaje da se više ne nada da će istina ikada izaći na videlo.

"Ne očekujem pomak. Sve je to bezuspešno, ne verujem da će se istina ikada obelodaniti i da će se ubistvo mog sina rasvetliti", kaže Mila Đinđić.

Nikakvo ohrabrenje u pravcu rasvetljavanja atentata nije, očigledno, ni to što je u Evropskom parlamentu zatraženo da se rasvetljavanje političke pozadine atentata postavi kao uslov tokom pregovora o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Mila Đinđić nalazi se u privatnom staračkom domu "Medmaris" u Jajincima, gde se po svojoj želji preselila iz Prokuplja u decembru pršle godine. Ovaj objekat ima 12 apartmana, a uz majku Zorana Đinđića u njemu su smešteni još neki članovi pordica poznatih ličnosti. O Milinoj bezbednosti i dalje danonoćno brine policijsko obezbeđenje, a iako dom ima mogućnost da se stanarima obroci donose u apartmane, ona to nije tražila već silazi u trpezariju.

Na pitanje kako se zdravstveno oseća, smirenim i tihim glasom kratko odgovara:

"Uglavnom se dobro osećam. Samo povremeno osetim malaksalost i slabost".

Inače, majka ubijenog premijera je za 11 godina, koliko je prošlo od ubistva njenog sina, u nekoliko navrata napominjala da se zna ko ga je ubio, ali da političari ne daju da istina izađe na videlo.

"Nije njega ubio niko običan sa ulice. Zoran je morao nestati jer je bio mnogo opasan za njih", rekla je Mila Đinđić u maju prošle godine.

Pismo četiri poslanika

Pitanje pozadine atentata na Đinđića ponovo je otvoreno kada je generalni direktor Direktorata EK za proširenje Kristijan Danijelson potvrdio da je dobio pismo od četiri poslanika, Arona Dežana, Marije Elene Kope, Jelka Kacina i Marje Kornelisen, u kojem se traži da se Srbija tokom pregovora o pridruživanju uslovi rasvetljavanjem političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track