ŠARIĆ UHAPŠEN U SRBIJI 2007: Pao zbog 21 kg heroina!
Foto: Kurir

Ekskluzivno: Koštuničina vlada istraživala Šarićev narko-klan

ŠARIĆ UHAPŠEN U SRBIJI 2007: Pao zbog 21 kg heroina!

Društvo -
Dragan Jočić, ministar policije u Koštuničinoj vladi, uhapsio Arsu Šarića i još jednog člana klana sa 21 kg heroina i naredio istragu o Šarićevom novcu; SBPOK do 2008. ignorisao Šarićev klan, a novi načelnik Bata Đurović, kum Snežane Malović, išao s njima na more

BEOGRAD - Mreža saradnika se polako otkriva.Istraga protiv narko-klana Darka Šarića otvorena je još 2006. godine, dok je na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova bio Dragan Jočić, saznaje Kurir. Iako su samo godinu dana kasnije Šarići uhapšeni sa 21 kilogramom heroina na Novom Beogradu, narko-bos je i dalje na slobodi zbog veza u državnom vrhu i „krtica“ u MUP.

Prvi video opasnost od Šarića... Dragan Jočić
Prvi video opasnost od Šarića... Dragan Jočić

Heroin u 42 paketa- Jočić je, naime, još 2006. pokrenuo pitanje o tome šta se dešava u Vojvodini pošto je uočen veliki priliv novca, da neki kupuju sve i svašta u pokrajini, zbog čega treba proveriti o kome je reč i da li je to legalan novac. Kasnije se ispostavilo da su „investitori“ bili Šarići - Darko i Duško - priča izvor Kurira iz policije i nastavlja:- Već 29. juna 2007. u Ulici proleterske solidarnosti na Novom Beogradu u garažama broj 27 i 28, u vlasništvu braće Darka i Duška Šarića, uhapšeni su Arso Šarić, njihov rođak, i izvesni Darko Devedžić sa 42 paketa heroina, odnosno sa 20.761,1 gramom heroina, preuzetog za preprodaju. Devedžić je osuđen na osam i po godina, a Arso na pet. Odmah su priznali krivicu kako istraga ne bi išla dalje prema narko-bosu.

Dugo bio zaštićen... Darko Šarić
Dugo bio zaštićen... Darko Šarić

Za takvu lojalnost i požrtvovanost, prema rečima našeg sagovornika iz istrage, mafija im se odužila time što je brinula o njihovim porodicama.- Dok je Darko Devidžić bio u zatvoru, njegova porodica bila je na čuvenom letu za Antaliju juna 2009. godine, u avionu u kojem su bili i Darko Šarić i Svetislav Bata Đurović, doskorašnji načelnik SBPOK, sa svojom porodicama. Letovali su zajedno.Arso Šarić i Devidžić uhapšeni su u akciji UKP, iako je time trebalo da se bavi SBPOK, na čijem je čelu te 2007. bio Mladen Spasić. Zanimljivo je da je Bata Đurović tada bio obični operativac u SBPOK, ali i komesar za bezbednost u Fudbalskom savezu Srbije kod Zvezdana Terzića i kućni prijatelj Mila Đuraškovića, vlasnika „Nibensa“, kome se sada sudi zbog sumnje da je sa Miroslavom Miškovićem, vlasnikom „Delta holdinga“, učestvovao u zloupotrebama vezanim za privatizaciju putarskih preduzeća.

Štitio ga rođak... Duško Šarić
Štitio ga rođak... Duško Šarić

Đurovićevi prijatelji- SBPOK na čelu sa Spasićem do 2008. ništa nije radio u vezi sa Šarićevim narko-klanom (uprkos tome što je UKP ranije uhapsio Devidžića i Šarića), a njegov naslednik Bata Đurović otišao je korak dalje i sa Šarićima otputovao na letovanje - navodi izvor Kurira iz istrage i dodaje da su i Spasić i Đurović praktično avanzovali u policiji posle formiranja vlade DS i SPS 2008.- Spasić je postao savetnik ministra policije, a Đurović je postavljen za načelnika SBPOK kao prijatelj iz detinjstva i kasnije kum tadašnje ministarke pravde Snežane Malović, kojoj je krstio drugo dete. Majka Snežane Malović je rodom iz Pljevalja, baš kao i Đurović, baš kao i Šarići - navodi naš sagovornik i ističe:- Vrlo je indikativno da je tada bukvalno preko noći uvedeno i novo pravilo da je, pored standardnog mišljenja načelnika UKP i ministra policije, za postavljenje načelnika SBPOK potrebno i mišljenje ministra pravde.

Snežana Malović i Svetislav Đurović
Snežana Malović i Svetislav Đurović

Privilegovana komunikacijaĐUROVIĆ O PUTOVANJU SA ŠARIĆEM OBAVESTIO KUMU SNEŽANU MALOVIĆNa čuvenom letu za Antaliju juna 2009. bilo je, kako za Kurir otkriva dobro obavešteni izvor iz istrage, 37 ljudi:- Uz Svetislava Batu Đurovića i Darka Šarića, njihove porodice i ekipu narko-bosa, u avion su bila „ubačena“ i dva operativca. Njihov zadatak je bio da prate Šarića, ali su se frapirali kada su ugledali i načelnika SBPOK Đurovića. U jednom trenutku tokom leta i Đurović je primetio njih dvojicu i čim je sleteo u Tursku, brže-bolje pozvao je ne svog pretpostavljenog - načelnika UKP, već kumu Snežanu Malović i rekao da je, gle čuda, u avionu leteo sa Šarićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track