IZVEŠTAJ RADNE GRUPE: Uzroci uvećanih decembarskih računa za struju
Foto: Tanjug

EPS podržao dokument

IZVEŠTAJ RADNE GRUPE: Uzroci uvećanih decembarskih računa za struju

Društvo -
Izveštaj Radne grupe potvrdio je nedostatke u organizovanju rada distribucija

BEOGRAD - Elektroprivreda Srbije (EPS) podržava izveštaj Radne grupe Ministarstva energetike o uzrocima uvećanih računa za električnu energiju u decembru 2013. godine, kao i predložene mere za poboljšanje rada u privrednim društvima za distribuciju i EPS Snabdevanju.

Izveštaj Radne grupe potvrdio je nedostatke u organizovanju rada distribucija, ali je i pre objavljivanja ovog izveštaja poslovodstvo EPS-a ukazivalo da je ujednačavanje poslovnih procesa i procedura u distribucijama jedini način za jedinstveno upravljanje i postupanje u celom sistemu EPS-a, navodi se u saopštenju.

Samo uvođenjem jedinstvenih procedura i transparentnog poslovanja svi kupci na teritoriji Srbije imali bi jednake uslove za usluge koje dobijaju u distribuciji i snabdevanju električnom energijom.

Vlada Srbije je nedavno usvojila Statut JP EPS, a kada Nadzorni odbor ovog preduzeća usvoji izmene osnivačkih akata zavisnih privrednih društava biće načinjen prvi korak u korporativizaciji, predviđenoj u Polaznim osnovama za reorganizaciju EPS-a koje je usvojila Vlada Srbije.

Na taj način bi se uspostavio jedinstven sistem upravljanja i vođenja poslova u celom sistemu EPS-a, a proces korporativizacije doneo bi ne samo uštede, već i jednake uslove za kupce koji su EPS-u na prvom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track