NEOPLANTA: Rešen incident sa amonijakom

Kompanija nesmetano funkcionise

NEOPLANTA: Rešen incident sa amonijakom

Srbija -
U pakeraju, kao završnoj fazi procesa proizvodnje, sadržaj proizvoda nije izložen spoljnim uticajima. Odeljenje pakeraja tokom današnjeg dana nastaviće nesmetano da funkcioniše

NOVI SAD - Svi radnici u kompaniji Neoplanta, u Novom Sadu, juče su evakuisani kada je na odeljenju gde se proizvodi pakuju u kartonske kutije došlo do curenja amonijaka, koji služi za hlađenje fabrike.

"Svi prisutni radnici momentalno su evakuisani, u skladu sa redovnim procedurama kompanije. Odmah potom zatvoren je ventil sistema za hlađenje, čime je sprečeno dalje izlivanje a incident rešen. Pet radnica koje su poslednje evakuisane osetile su mučninu i u skladu sa bezbednosnim merama, gde je zdravlje zaposlenih najviši prioritet, one su odmah prevezene u ambulantu Hitne pomoći, a zatim i u Institut za plućne bolesti u Sremsku Kamenicu, gde su preventivno zadržane na posmatranju", navodi se u saopštenju kompanije i dodaje da je oporavak radnica redovno je praćen.

U toku noći još jedna radnica lekarima je prijavila tegobe, te je proceduralno hospitalizovana. Tokom današnje posete uprave kompanije zbrinutim radnicama, njihovo zdravstveno stanje bilo je stabilno. Detaljnije informacije biće poznate nakon zvaničnog lekarskog izveštaja.

Incident koji se dogodio ni na koji način nije uticao na kvalitet, bezbednost i higijensku ispravnost proizvoda.

U pakeraju, kao završnoj fazi procesa proizvodnje, sadržaj proizvoda nije izložen spoljnim uticajima. Odeljenje pakeraja tokom današnjeg dana nastaviće nesmetano da funkcioniše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track