Najnovije vesti

U 20 jaja dobio 40 velikih žumanaca!

Mladić se šokirao kad je razbio ljuske

U 20 jaja dobio 40 velikih žumanaca!

Društvo
Da sam znao šta će me sačekati, verovatno bih umesto dve kutije kupio samo jednu, kaže Marko K. iz Beograda

BEOGRAD - Džambo jaja!
Marko K. iz Beograda je u ponedeljak u jednoj prodavnici na Senjaku kupio dve kutije „džambo XXL“ jaja proizvođača „Mikros union d.o.o.“, a kad ih je polomio i ubacio u tiganj, sačekalo ga je iznenađenje - svako jaja je imalo po dva žumanceta!

- Dešavalo mi se u prošlosti da naletim na jedno u hiljadu, ali da u 20 komada sva imaju dupla žumanca - ukupno 40 žumanaca! - šokiran je Marko, a pomalo i zabrinut jer nije siguran da li je ova pojava normalna.
- Neverovatno mi je to što je apsolutno svako žumance bilo duplirano! Kako do toga dolazi, da li je bezbedno?... Nisam pametan... - pita se Marko i dodaje: - Da sam znao šta će me sačekati u jajima, verovatno bih kupio samo jednu kutiju.
S obzirom na to da na kutiji piše „džambo XXL“, kupac je očekivao da će jaja biti krupnija, ali nije ni pomišljao da će umesto 20 dobiti 40 žumanaca.

U preduzeću „Mikros union“ kažu da ova pojava nije neobična te da se dupla žumanca češće javljaju u XXL jajima.
- U našoj proizvodnji bude oko pet odsto jaja sa dva žumanceta i to smo iskoristili za naš brend „XXL džambo“. Najveći procenat esencijalnih aminokiselina, mikroelemenata i vitamina nalazi se u žumancima, što govori u prilog tome da pojava dva žumanceta nije mana, već benefit za potrošača - objašnjava Branislav Davidović, tehnolog u ovom preduzeću.

(A. K.)

Pun tiganj... Obrok za porodicu
Pun tiganj... Obrok za porodicu

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...