Gašić: Modernizovaćemo vojsku
Foto: Dragan Kadić

Ministar odbrane

Gašić: Modernizovaćemo vojsku

Društvo -
Modernizacija se mora nastaviti pre svega što kadrovski imamo jako veliki potencijal u VS, rekao je Gašić.

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da se, i pored svih mera za konsolidaciju finansija i privrede zemlje, može očekivati dalja modernizacija Vojske Srbije i najavio dalje učešće naših pripadnika VS u mirovnim misijama širom sveta.

"Modernizacija se mora nastaviti pre svega što kadrovski imamo jako veliki potencijal u VS", rekao je Gašić.

On je naveo da će se pokušati i da je namera da se u sklopu racionalizacije troškova iz sopstvenih resursa urede određeni objekti, poboljša kvalitet života vojnika, podoficira i oficira...

Gašić je rekao i da će se određeni sistemi u sklopu rada MO i VS podići na viši nivo, ali i dodao da je rano da o tome sada konkretno priča s obzirom da je tek preuzeo funkciju ministra i da treba da se upozna sa svim aspektima rada.

Ministar odbrane je rekao da je u tom smislu imao sreću što je ministar odbrane u jednom periodu od 2012. godine bio sadašnji premijer Aleksandar Vučić.

"Moja je sreća da je od 2012. godine na mestu ministra odbrane bio jako sposoban čovek i to je Aleksandar Vučić, koji je jako brzo i dobro uredio sistem u MO", ukazao je Gašić, dodajući da će se nastaviti tim putem, jer su Vojska Srbije i MO sigurno najuređeniji sistem u ovom trenutku u zemlji.

"Primopredaja dužnosti je bila pre nekoliko dana i polako se upoznajem sa materijalima, odlukama, svime čime se MO bavilo prethodne dve godine", precizirao je Gašić.

Novi ministar osvrnuo se i na prethodni period rada tog ministarstva uz ocenu da su se od 2000. do 2012. godine ministri odbrane "više bavili svojom promocijom nego poslom koji su trebali da obavljaju".

U narednom periodu, kako je istakao, biće puno bilateralnih razgovora vezanih za međunarodnu vojnu saradnju sa mnogim prijateljima u Evropi i svetu i podsetio da je stiglo mnogo pisama za zahtevima ambasadora o sastancima razgovorima o daljem nastavku saradnje.

Ministar je podsetio i da je prvog radnog dana primio ambasadora UAE i naveo da mu je jako drago što je on bio taj koga je prvog primio, jer je to zemlja koja sa nama ima više nego prijateljske odnose.

Gašić je najavio i dalje učešće naših timova u mirovnim misijama i podvukao da nam i jeste cilj da VS kao jedna od najorganizovanijih i najopremljenijih u kadrovskom smislu bude što više uključena u te misije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track