Vilhelm: Pomoć pokazuje da je Srbija uvaženi partner
Foto: Marina Lopičić

Međunarodna solidarnost

Vilhelm: Pomoć pokazuje da je Srbija uvaženi partner

Društvo -
Postoje akcije pružanja podrške, naročito nemačkih kompanija, koje se nalaze u Srbiji koje pomažu, kao što je "Hemofarm", u medikamentima i antibioticima. To pokazuje koliko nam je bitna Srbija i koliko se svi brinemo i staramo o Srbiji, naveo je ambasador Nemačke

BEOGRAD - Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm izjavio je danas da velika međunarodna solidarnost, izražena prema Srbiji koju su zadesile poplave, pokazuje da je Srbija partner koji se uvažava.

Vilhelm je ocenio da je impresivna pomoć međunarodne zajednice i podsetio da je Nemačka još u petak uputila u Srbiju mobilne pumpe velike snage. Govoreći o međunarodnoj solidarnosti, Vilhelm je istakao da postoji koordinacija u EU preko Komisije EU kojoj pomaže i Nemačka.

Vilhelm je, govoreći o tehničkoj podršci iz Nemačke, rekao da se ostvaruje stalni kontakt sa kriznim štabom u Srbiji. On je ocenio da je trenutno potrebna konkretna pomoć, ali da će zbog dugoročnih posledica poplava biti bitno da se Srbija i dalje pomaže i da dobije podršku sa svih strana iz mnogih zemalja.

Vilhelm je dodao da je veliki talas pomoći i da postoje akcije pružanja podrške, naročito nemačkih kompanija, koje se nalaze u Srbiji koje pomažu, kao što je "Hemofarm", u medikamentima i antibioticima.

"To pokazuje koliko nam je bitna Srbija i koliko se svi brinemo i staramo o Srbiji", dodao je Vilhelm.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track