Udovički: Procena štete počinje čim se povuče voda
Foto: Fonet

Formirana komisija

Udovički: Procena štete počinje čim se povuče voda

Društvo -
Ugroženi nisu prepušteni sami sebi i ne treba da žure i da se samoinicijativno vraćaju u poplavljena područja jer je od povratka u domove mnogo važnije da se obezbedi siguran povratak, navela je ministarka

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički poručila je danas ugroženima od poplava da nisu prepušteni sami sebi i da će komisije za utvrđivanje štete da krenu na teren čim se za to steknu uslovi.

Ona je dodala da razume da su ljudi koji su ostali bez domova u stanju beznađa, ali da treba da znaju da će se odmah kada se voda povuče i obavi dezinfekcija poplavljenih područja, krenuti sa utvrđivanjem štete kako bi im bila pružena pomoć.

Udovički je rekla da ugroženi ne treba da žure i da se samoinicijativno vraćaju u poplavljena područja jer je od povratka u domove mnogo važnije da se obezbedi siguran povratak. Prema njenim rečima, formirana je komisija na čijem je čelu potpredsednica vlade Zorana Mihajlović sa zadatkom da koordinira rad lokalnih komisija koje će utvrđivati štetu i da utvrđuje prioritete obnove.

Kori Udovički je dodala da će biti pravi izazov utvrditi prioritete na lokalnom nivou ali je ocenila da će na državnom nivou prioritet biti saniranje štete na putevima, mostovima i u Termoelektrani "Nikola Tesla".

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track