KURIR SPOJIO MALOG ANDREJA I SPASIOCA: Hoću i ja da vozim čamac!
Foto: Dragana Udovičić

Srećan epilog

KURIR SPOJIO MALOG ANDREJA I SPASIOCA: Hoću i ja da vozim čamac!

Društvo -
Dvogodišnjak bio oduševljen uniformom i poklonima koje mu je doneo ronilac Zoran Kvrgić, u čijem se naručju našao kad im je voda bila do guše. Njihova fotografija akcije spasavanja obišla je svet

BEOGRAD - Dirljiv susret!

Želja četvoročlane porodice Krstić iz Obrenovca da upoznaju žandarma koji im je spasao život se ispunila. Tako se juče mali Andrej (2) upoznao s roniocem Zoranom Kvrgićem (32) čija je zajednička slika, delo Srđana Ilića, obišla svet, a i poslužila kao podrška Kurirovoj akciji „1 dinar“.Lepše okolnostiKurir je uz pomoć pripadnika Ronilačkog centra Žandarmerije Zorana Kvrgića ponovo oživeo strašan momenat iz čamca, ali ovog puta u potpuno novim, lepšim okolnostima.Andrej se u društvu starijeg brata Strahinje (4), umesto uznemirenog plača, sada smejao, dok mu je njegov spasilac darivao čokoladu, bombone „pez“, pokazivao mu uniformu i odgovarao na pitanja svojih malih radoznalih domaćina.- Evo ga naš spasilac! Hoću i ja da budem kao ti, da vozim čamac - pričao je Andrej u trenutku kad je ugledao čoveka koji mu je spasao život.On objašnjava da ima troje dece i da mu je to pomoglo da u najkritičnijim momentima animira najmlađe građane Obrenovca.- Pamtim sve, kao da je bilo jutros! To beskrajno vodeno prostranstvo koje iz minuta u minut raste neverovatnom brzinom. Plač majki, dece, starih i bespomoćnih. Paniku i strah u njihovim očima. Ali sva sreća imamo i ovakve trenutke, kada se okrenemo jedni drugima i shvatimo da i nešto lepo može da proizađe iz haosa - navodi Kvrgić.Animirao decuDečakova majka Ljiljana kaže da su imali sreću što je baš njegov čamac došao do njihove kuće.- Kad sam mu dodala dete, način na koji ga je Zoran prihvatio me je smirio. Nisam osećala strah. Nikome nije bilo svejedno, a kamoli deci. Ali on se šalio, animirao ih - objasnila je ona i ponovila da se spasilac prema Andreju i Strahinji poneo kao prema svojoj deci.Kako je dodala, on sada ima doživotne prijatelje.

Akcija spasavanja... Zoran pre dve nedelje sa Andrejem
Akcija spasavanja... Zoran pre dve nedelje sa Andrejem

AnegdotaŠTO MI NISTE REKLI DA STAVIM RUŽU čamcu u kome su se nalazio Zoran sa kolegom bio je i Srđan Ilić, foto-reporter Tanjuga.- Evakuisali smo kuću Krstića i dok smo uzimali decu, Ljilja je pitala gde su sad našli da ih fotografišu, a zatim dodala da je barem znala pa da stavi ruž - priča Zoran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track