VERAN MATIĆ: Jovanović iznosi neistine o meni, angažovao sam advokate!

Diskreditacija

VERAN MATIĆ: Jovanović iznosi neistine o meni, angažovao sam advokate!

Društvo -
Matić je istakao da se, imajući sve ovo u vidu, nužno postavlja pitanje koji to pravi motiv Miće Jovanovića da stoji iza pokušaja da ga neistinitim informacijama diskredituje u javnosti

BEOGRAD - Urednik informativnog programa B92 i direktor izdavačke kuće "Samizdat Veran Matić istakao je da je vlasnik Megatrenda Mića Jovanović izneo neistine protiv njega, u emisiji "Teška reč , sa ciljem da ga diskredituje, najavivši tim povodom pravne korake.

Kao urednik informativnog programa B92 i direktor izdavačke kuće Samizdat imam obavezu da nakon jučerašnjeg gostovanja Miće Jovanovića u emisiji "Teska reč autora Dragana J. Vučićevića, reagujem na neistinite informacije i negativne izjave koje je u toj emisiji Mića Jovanović dao o meni i kući u kojoj radim, iako lično smatram da ovakva svesna zloupotreba saradnje između izdavačke kuće Samizdat i Megatrend Univerziteta kako bi se uticalo na medij, govori više o Mići Jovanoviću nego o bilo čemu drugom , naglasio je on u saopštenju.

Matić je ukazao da je Jovanović svesno zloupotrebio odnos predstavljajući ga kao relaciju u kojoj je on bio ucenjivan i to naveo kao razlog za odbijanje ranije zakazanog gostovanja u emisiji "Utisak nedelje koja se emituje na TV B92.

On je podsetio da su B92 i Samizdat dva odvojena privredna društva i međusobno ne utiču, niti imaju načina da jedna drugoj utiču, na rad i odlučivanje.Megatrend Univerzitet i izdavačka kuća Samizdat su, kako je podsetio, u oktobru 2013. godine zaključili ugovor, na osnovu koga je Megatrend Univerzitet podržao izdanja Samizdata iznosom od 600.000 dinara, a ne od 1.200.000 dinara kako je to juče izrečeno u emisiji "Teška reč.

Četiri meseca nakon toga - u februaru ove godine, kako je dalje naveo Matić, tokom dogovora o nastavku saradnje između Megatrend Univerziteta i Samizdata, a povodom objavljivanja novog izdanja ove kuće, obratio mu se Jovanović sa primedbom da su on i Megatrend Univerzitet negativno predstavljeni u emisijama "Utisak nedelje" i "Bulevar" , da se kontinurano događa da ga u navedenim emisijama omalovažvaju i vređaju i tražio od njega da na to utiče.

"Preneo sam mu da ukoliko smatra da se u navedenim emisijama iznose neistinite informacije, vređaju njegova čast i ugled ili ugrožava privatnost, obrati onim licima koja su za to nadležna u Produkcijskoj kući Mreža, ili urednicima emisije "Bulevar , na način kako je to predviđeno zakonom. Istom prilikom povukao sam predlog za nastavak saradnje između Megatrend Univerziteta i Samizdata," rekao je Matić.

Prema njegovim rečima, Mića Jovanović je odgovorio da će se obratiti nadležnim institucijama, uključujući tu i Ministarstvo kulture i RRA, međutim, ali koliko je poznato to nije učinio.

Matić je istakao da se, imajući sve ovo u vidu, nužno postavlja pitanje koji to pravi motiv Miće Jovanovića stoji iza pokušaja da ga ovakvim neistinitim informacijama diskredituje u javnosti.Matić je kazao da je izdao punomoćjima advokatima koji će protiv Jovanovića, i drugih koji stoje iza pokušaja da se diskredituje neistinama, pokrenuti odgovarajuće postupke, i o tome obavestiti javnost

.U emisiji Teška reč Jovanović je napao vise medija, među njima I B92, da su mu predlagali strateška partnerstva, po velikim ciframa, da bi o njemu i Megatrendu pisali pozitivno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track