APV: Odbrana od poplava 300 miliona dinara
Foto: Beta Ap

Potrebno još 800 miliona

APV: Odbrana od poplava 300 miliona dinara

Društvo -
Pokrajinski štab je najavio da će u saradnji s nadležnim republičkim stručnim timovima učestvovati u rešavanju problema s najezdom komaraca, koji je karakterističan za sva poplavljena područja.

NOVI SAD - Troškovi odbrane od poplava u Vojvodini iznose oko 300 miliona dinara, saopštio je danas Pokrajinski štab za vanredne situacije.

Komandant Pokrajinskog štaba za vanredne situacije Goran Ješić rekao je na sastanku tog štaba da je važno u narednih nekoliko meseci obezbediti dodatna sredstva za remont crpnih stanica i pumpi, reparaciju oštećenih nasipa i obnovu mehanizacije, za šta je potrebno još oko 800 miliona dinara.

Direktorka Vojvodinašuma Marta Takač rekla je da je još poplavljeno 23.000 hektara morovićkih šuma, da su uništeni rasadnici mladog hrasta i ograde oko lovišta u Sremu.

Dodala je da najveći problem sada predstavljaju najezde komaraca, koje dovode i do uginuća podmlatka divljači. Pokrajinski štab je najavio da će u saradnji s nadležnim republičkim stručnim timovima učestvovati u rešavanju problema s najezdom komaraca, koji je karakterističan za sva poplavljena područja.

Pokrajinska vlada je najavila da će učestvovati u obnovi sela Jamena, jedinog koje je poplavljeno u Sremu, nakon procene štete koju već obavljaju stručne ekipe iz Republike.

"U međuvremenu, stanovnicima Jamene, Višnjićeva i Morovića dostavljaće se potrebne namirnice i obezbediti hrana za uzgoj pilića preko Direkcije za robne rezerve", piše u saopštenju sa sastanka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja