Vanredna situacija i dalje na snazi u Obrenovcu i još 4 opštine!
Foto: Tanjug

Štab za vanredne situacije

Vanredna situacija i dalje na snazi u Obrenovcu i još 4 opštine!

Društvo -
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je vanredna situacija ukinuta izuzev u opštinama Obrenovac, Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik

BEOGRAD - Republički štab za vanredne situacije ukinuo je danas vanrednu situaciju u više opština, ali je ona ostala na snazi u sredinama koje su bile najteže pogođene poplavama.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je vanredna situacija ukinuta izuzev u opštinama Obrenovac, Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik.

U tim sredinama odluka o vanrednoj situaciji važi i dalje što će pomoći sanaciji šteta, naveo je Stefanović dodajući da u njima nema dalje realne opasnosti."Ovo radimo kako bismo pomogli ljudima da brže obave poslove sanacije", poručio je Stefanović.

On je preneo da je pre sednice Sštaba za vanredne situacije, premijer Aleksandar Vučić sa predsednicima opština koje su pretrpele štete od poplava razgovarao o tome koji je najbolji način da se pomogne u rešavanju situacije.

"U razgovoru sa njima, kako bi se olakšala situacija i brže sprovela sanacija, doneli smo zaključak da, osim u opštinama Obrenovac, Bajina Bašta, Ljubovija, Krupanj i Mali Zvornik, ukinemo vanrednu situaciju", objasnio je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track