GROM NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Taktička vežba uspešno izvedena
Foto: Tanjug

Ministarstvo odbrane

GROM NA PASULJANSKIM LIVADAMA: Taktička vežba uspešno izvedena

Društvo -
Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković ocenio je vežbu kao uspešnu i naglasio da su snage za hitno reagovanje najbolje što Vojska Srbije ima u pogledu obučenosti, opremljenosti i komandovanja
1 / 7 Foto: Tanjug

ĆUPRIJA - Taktička vežba sa bojnim gađanjem snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije "Grom 2014" uspešno je izvedena danas na poligonu Pasuljanske livade, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vežba, u kojoj je učestvovalo više od 700 pripadnika Vojske Srbije, imala je za cilj da se unapredi sposobnost komandovanja i sposobnost efikasne upotrebe snaga za hitno reagovanje kroz izvođenje zadataka združenih snaga u borbenoj operaciji.

Načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković ocenio je vežbu kao uspešnu i naglasio da su snage za hitno reagovanje najbolje što Vojska Srbije ima u pogledu obučenosti, opremljenosti i komandovanja.

On je učesnicima vežbe poručio da stalno moraju raditi na unapređenju svoje obučenosti jer će od uspeha njihovog angažovanja u nekim mogućim situacijama zavisiti uspeh svih narednih dejstava vojske.

Jednu od najsloženijih vežbovnih aktivnosti koje Vojska sporovodi tokom ove godine organizovala je Združena operativna komanda, a u njoj su učestvovale jedinice iz sastava Kopnene vojske, Vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i Komande za obuku.

Dejstvovano je ukupno pet vazduhoplova, šest raketnih i radarskih sistema, 11 borbenih vozila, 80 motornih vozila i razne vrste kolektivnog naoružanja.Posmatrači su imali priliku da pogledaju taktičko-tehnički zbor na kome je prikazano naoružanje i oprema koje su jedinice upotrebljavale u vežbi, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track