RAVNODUŠNA NA PATNJU:Iskrvario nasmrt, doktorka kažnjena umanjenjem plate

Koliko vredi ljudski život

RAVNODUŠNA NA PATNJU:Iskrvario nasmrt, doktorka kažnjena umanjenjem plate

Društvo -
Lekarka Snežana Spasojević Petrović, koja je odbila da pošalje sanitet po Nedeljka Samardžića, čija je rana na vratu krvarila, prošla s minimalnom kaznom. On je umro na pragu DZ

SVRLJIG - Nedeljko Samardžić umro je na pragu Doma zdravlja „Dr Milenko Đorđević“ 4. aprila ove godine posle krvoliptanja iz vrata. Kako je Kurir pisao, doktorka Snežana Spasojević Petrović odbila je da pošalje sanitet iako je njegova supruga Slavica molila za pomoć. Razlog - nije ponela Nedeljkovu zdravstvenu knjižicu, pa je zato nesrećna žena morala da se vrati kući i da ga peške dovede.On je umro, a doktorka je kažnjena sa trideset odsto od plate za četiri meseca. Zbog ove sramne odluke supruga preminulog Nedeljka, koji je bolovao od karcinoma grla, tužila je DZ i doktorku.

Tuga... Nedeljko Samardžić
Tuga... Nedeljko Samardžić

Sledi eshumacija-Još uvek osećam miris Nedeljkove krvi, koja je liptala dok sam ga pešice vodila do Doma zdravlja. Imam noćne more, pod jakom sam terapijom. Ni reč izvinjenja nisam dobila, popreko me gledaju što sam to obelodanila u novinama jer su gurali ispod tepiha. Advokati su mi predočili da treba da izvršimo eshumaciju da bismo dokazali pravi uzrok smrti. Činjenica je da dr Petrović nije dala sanitet za mog supruga, a sekunde su odlučivale. Pritom, bila sam svedok kad je sanitetom došao vozač u pekaru i čitao po spisku koliko bureka da kupi baš za tu doktorku - jadikuje Slavica.Inicirana pisanjem u Kuriru iz Nišavskog upravnog okruga u Svrljig je došla inspekcija da ispita slučaj. Inspekcija posle KuriraDr Dragan Budimović, direktor Doma zdravlja u Svrljigu, kaže da je reagovao posle poziva novinara Kurira:- Doktorka je suspendovana i pokrenut je disciplinski postupak. Bila je dužna da ode kod pacijenta ili da pošalje sanitet s medicinskom sestrom. Naša disciplinska komisija je potvrdila odgovornost doktorke i izrekla joj kaznu umanjenja plate za 30 odsto u naredna četiri meseca, pa je vraćena na posao, čime je postupak završen.Ministarstvo zdravlja obećalo je da će dostaviti odgovore.

Pod lupom...Nedeljkova smrtovnica
Pod lupom...Nedeljkova smrtovnica

ČINJENICESumnjiva smrtovnica- Nedeljko je operisan od karcinoma na vratu, ali se značajno oporavio- nije bio ležeći bolesnik, imao je terapiju i radio je normalno sve poslove- u smrtovnici Doma zdravlja napisano je da je umro od karcinoma iako je iskrvario iz rane na vratu, gde je i operisan

Tragedija za tragedijomPOSLE NEDELJKA UMRO I NJEGOV BRATNedeljkova smrt samo je početak tragedije Samardžića.- Potresen Nedeljkovom smrću i svim onim što se potom događalo, iznenada je umro i moj dever, Nedeljkov brat. To je uzrok više da tražim pravdu na sudu - dodaje Slavica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track