SARADNJA VOJSKE I LUTRIJE: Sertić i Gašić potpisali sporazum
Foto: Min Odbrane

Razvijanje novih tehnologija

SARADNJA VOJSKE I LUTRIJE: Sertić i Gašić potpisali sporazum

Društvo -
Drago mi je jer povezujemo domaće firme, domaću pamet, novac ostaje u Srbiji, Lutrija će dalje taj novac da ulaže u svoje projekte, rekao je ministar odbrane

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar privrede Željko Sertić potpisali su danas sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji o bližem regulisanju prava i obaveza u oblasti razvijanja i primene novog informaciono-poslovnog sistema Državne lutrije Srbije.

Sertić je rekao da je njegov posao da pomogne svim javnim preduzećima da rešavaju tekuće probleme i da im omoguće da svoje poslove urade na najefikasniji način. Sporazumom ćemo omogućiti da informacioni sistemi podrže razvoj novih programa unutar Lutrije.

Dosadašnji sistem je omogućivao neke osnovne aktivnosti i na osnovu toga su i rezultati rada u prethodnom periodu bili na nivou kojim Vlada Srbije nije bila zadovoljna, rekao je Sertić. Verujemo da ćemo u budućnosti na ovaj način Lutriju podići na značajniji nivo, a onda ćemo da razmišljamo o drugim modelima kako da povećamo prihod po tom osnovu, objasnio je Sertić. Gašić je rekao da je Vojnotehnički institut dobio sertifikat Ministarstva privrede da može da se bavim ovom delatnošću, a nije zanemarljiv ni bezbednosni aspekt.

Drago mi je jer povezujemo domaće firme, domaću pamet, novac ostaje u Srbiji, Lutrija će dalje taj novac da ulaže u svoje projekte, rekao je Gašić. Direktor Vojnotehničkog instituta Zoran Rajić rekao je da ta institucija ima znanje i kapacitet, koji nisu primenjivi samo u oblasti odbrambenih tehnologija, već i u civilnom sektoru.

Mi smo sa delom primene ovog sporazuma već počeli, jer pripreme traju. Ovo je okvirni sporazum na osnovu kojeg će Lutrija i Ministarstvo odbrane vrlo brzo potpisati ugovor koji će biti okvir za saradnju u narednom periodu, rekao je Rajić.

Na osnovu tog sporazuma biće zaključen Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji između Državne lutrije i Vojnotehničkog instituta, kojim će se regulisati postupak, način, procedure i detalji za razvijanje novih informacionih tehnologija, bezbednosnih i sigurnosnih protokola u informacionom sistemu za oblast igara na sreću.Državni sekretar u Ministarstvu finansija Nenad Mijailović uručio je rešenje o ovlašćenju direktoru Vojnotehničkog instituta Zoranu Rajiću.

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović rekao je da Lutrija ovim potezom pokušava da na pravi način odgovori na izazove budućeg poslovanja.Potpisivanjem ovog krovnog sporazuma, u narednom periodu očekujemo da sa Vojnotehničkim institutom radimo na informacionom sistemu Lutrije, uvođenju novih servisa i da u budućem poslovanju budemo na mestu koje nam pripada, rekao je Vulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track