Vulin: Socijalna davanja neće se smanjivati
Foto: Aleksandar Jovanović

Štednja neophodna

Vulin: Socijalna davanja neće se smanjivati

Društvo -
Da država ne bi bila neprekidno siromašna i da bi smo već jednom počeli da se borimo na pravi način sa siromaštvom mi smo morali da preduzmemo mere štednje, rekao je ministar

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da se socijalna davanja neće smanjivati ocenjujući da su mere štednje neophodne kako bi Srbija na pravi način počela da se bori sa siromaštvom.

"Da država ne bi bila neprekidno siromašna i da bi smo već jednom počeli da se borimo na pravi način sa siromaštvom mi smo morali da preduzmemo mere štednje", rekao je Vulin novinarima nakon manifestacije povodom obeležavanja Dana slepih i slabovidih.

On je naveo da nije moguće izboriti se sa siromaštvom ako nemate jaku i organizovanu državu, državu koja nije dužna i nema balansirane javne rashode i finansije.

"Videćete već u rebalansu budžeta da su sva ministarstva pokazla veliko razumevanje za socijalno ugrožene i da se socijalna davanja neće smanjivati", rekao je Vulin dodajući da siromastvo nije nešto sa čime se bori samo Srbija, već da je to problem čitavog sveta.

On je istakao i da će se nalaziti odgovarajući načini da i oni koji su korisnici socijalnih davanja više nego do sada budu deo društva i učestvuju u životu i radu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track