ISPOVEST ĐAKA PRVAKA: Sedmak nam je pretio pištoljem i naredio da kleknemo!

Posle incidenta u OŠ „Desanka Maksimović“ u Nišu

ISPOVEST ĐAKA PRVAKA: Sedmak nam je pretio pištoljem i naredio da kleknemo!

Društvo -
Drug i ja bili smo prestravljeni. Hteo je da mu se poklonimo. Spasla nas je nastavnica, koja ga je molila da spusti oružje

NIŠ - Roditelji dvojice sedmogodišnjaka, učenika OŠ „Desanka Maksimović“ iz niškog sela Čokot, kojima je dečak iz sedmog razreda pretio gasnim pištoljem, zatražili su odgovornost školskih organa zbog traume koje su njihovi mališani preživeli.Incident se dogodio još aprila ove godine, ali je škola taj događaj prikrivala, da bi se za skandal saznalo tek pre nedelju dana, i to zahvaljujući policiji i medijima. U vreme incidenta S. M. je bio đak prvak. I sad se s strahom u očima priseća tog dana.- Kad smo ga videli s pištoljem u ruci, nas dvojica sakrili smo se iza balon sale i čekali da ode. Međutim, on nam je prišao i kazao: „Izađite, vidim vas.“ Poslušali smo ga jer smo bili prestravljeni, iz džepa jakne mu je virio i nož i „bokser“. Skinuo nam je rance i jakne i pretresao nas. Zatim nam je naredio da kleknemo na kolena i da mu se poklonimo. Spasila nas je jedna nastavnica, koja je počela da plače i da ga moli da spusti pištolj. I on se rasplakao, preklinjao ju je da ne kaže njegovom ocu da je u školu doneo oružje - opisuje mališan napad na njega i druga.

Ovde se desio incident... Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu kod Niša
Ovde se desio incident... Osnovna škola „Desanka Maksimović“ u Čokotu kod Niša

Njegova majka Marina M. šokirala se kad je saznala kakvu je golgotu preživeo dečak:- Tek prošle nedelje sam čula istinu, a na roditeljskom sastanku sve je potvrdila i direktorka, koja se ogradila da ni ona nije znala da se to desilo. Nećemo dozvoliti da to tek tako prođe, neko mora da odgovara.Milena M., majka drugog zlostavljanog učenika, kaže da se od tog događaja njen sin promenio:- Povukao u sebe, ne sme da ostane sam u sobi niti da bez pratnje ide ulicom. Dobio je tikove, počeo je da se cima kad neko pokuša da ga dotakne. Uvek je bio veselo dete, pa sam ga odvela u Dom zdravlja, gde mi je rečeno da je dečak doživeo traumu.(M. M.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja