SASTANAK U RIMU: Stefanović sa Alfanom o zajedničkoj borbi protiv kriminala
Foto: KURIR

Ministar unutrašnjih poslova sa italijanskim kolegom

SASTANAK U RIMU: Stefanović sa Alfanom o zajedničkoj borbi protiv kriminala

Društvo -
Razgovarano je o formiranju zajedničkih istražnih timova radi efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ilegalnih migracija.
1 / 5 Foto: KURIR

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovaro je danas u Rimu sa ministrom unutrašnjih poslova Italije Anđelinom Alfanom o formiranju zajedničkih istražnih timova radi efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ilegalnih migracija.

Stefanović je nakon sastanka sa Alfanom rekao da je ova poseta Rimu još jedan korak ka učvršćivanju dobrih odnosa Srbije i Italije, kao i da Srbija uživa veliku podršku Italije na putu ka EU, saopštio je MUP Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova Italije nastaviće da podržava Srbiju u otvaranju svih poglavlja, a naročito poglavlja 24, koje se odnosi na Pravdu, slobodu i bezbednost, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da to poglavlje "ujedno predstavlja fokus MUP Srbije u pregovorima sa Evropskom unijom, naročito nakon povoljnih komentara na Akcioni plan" Srbije.

Stefanović je ocenio da njegova poseta Rimu ima veliki značaj i zbog skupa "IPA projekti Zapadni Balkan" koji bi, kako se navodi, trebalo da pomognu u jačanju kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova i poboljšaju efikasnije sprovođenje zajedničkih istraga i razmenu informacija, prilikom krivičnog gonjenja kriminalnih grupa, uključujući prekogranične kriminalne organizacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja