NAJBOLJI NA SVETU: Profesorka iz Srbije među 8.700 kandidata osvojila 2. mesto
Foto: Promo

Prestižno priznanje

NAJBOLJI NA SVETU: Profesorka iz Srbije među 8.700 kandidata osvojila 2. mesto

Društvo -
Naša škola ne samo da obrazuje perspektivne i uspešne generacije mladih već im pomaže da pronađu sebe kroz kvalitetan mentorski program, rekla je profesorka

Svetlana Belić Malinić, direktorka Savremene gimnazije u Beogradu, osvojila je drugo mesto na prestižnom takmičenju za najboljeg nastavnika 21. veka, nagradu koju svake godine dodeljuje Pearson, jedna od najcenjenijih i najvećih obrazovnih ustanova na svetu. Nagrada joj je uručena u Hong Kongu na Sedmoj godišnjoj konferenciji o učenju u 21. veku.

Ovo je prvi put da nastavnik iz Srbije dobije ovako prestižnu nagradu. Od 8.700 nastavnika iz čitavog sveta koji su učestvovali u takmičenju, organizatori su nominovali samo 31 nastavnika, a Svetlana je ušla u najuži krug troje finalista i osvojila drugu nagradu.

Nagrada za najboljeg nastavnika 21. veka dodeljuje se nastavnicima i školama koje pokažu izvanrednost u upotrebi tehnologija za lakše i bolje sticanje znanja. Ova nagrada je izuzetno cenjena jer je dodeljuje Pearson, koji danas postavlja svetske trendove u obrazovanju. Nijedan nastavnik ili škola iz Srbije nisu do sada bili nominovani na ovom prestižnom takmičenju.

Ono što je Svetlanu izdvojilo u odnosu na ostale takmičare je inovativan i originalan pristup radu sa decom, koji je opisala u svom naučnom radu i pretočila u video-klip kojim se predstavila žiriju. U ovom video-klipu, koji možete pogledati na sledećem linku, ona pokazuje kako su je ćerka i učenje sa njom inspirisali da primeni ovakav princip rada i na drugu decu u školi.

"Želela sam da predstavim koliko je važna uloga roditelja u obrazovanju dece, kao i jedan potpuno drugačiji obrazovni model, koji se primenjuje u Savremenoj gimnaziji. Naša škola ne samo da obrazuje perspektivne i uspešne generacije mladih već im pomaže da pronađu sebe kroz kvalitetan mentorski program. U prijatnoj porodičnoj atmosferi naši učenici usvajaju znanja i veštine koje su im potrebne za digitalnu pismenost 21. veka.", kaže dobitnica nagrade Svetlana Belić Malinić.

Ona je dodala da je izuzetno srećna što je pomogla da Srbija na ovaj način bude prepoznata u svetu kao zemlja koja pomaže učenicima da razviju tehnološke veštine 21. veka.

Svetlana u Savremenoj gimnaziji kreira potpuno inovativan program učenja, koji učenike inspiriše na kreativno mišljenje, a gradivo savladavaju uz pomoć najsavremenijih metoda učenja. Cilj joj je, kako kaže, da od učenika u Savremenoj gimnaziji, koja je novootvorena internacionalna srednja škola, stvori uspešne građane sveta, školovane u Srbiji, koji će biti potpuno spremni da prihvate znanja i veštine 21. veka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track