MIROVIĆ: Zabranili mi ulaz u Skupštinu Vojvodine, a nisam ni tražio da uđem
Foto: Dado Đilas

Saopštilo mu obezbeđenje

MIROVIĆ: Zabranili mi ulaz u Skupštinu Vojvodine, a nisam ni tražio da uđem

Politika -
To samo pokazuje strah vladajuće koalicije od skorog odlaska sa vlasti, rekao je potpredsednik SNS

NOVI SAD - Potpredsednik SNS Igor Mirović izjavio je danas da mu je usmeno saopšteno da mu je zabranjen ulaz u zgradu Skupštine Vojvodine iako, kako je naglasio, nikakav zahtev za tako nešto nije podneo, niti je planirao da ide u pokrajinski parlament.

Mirović je, na vanrednoj konferenciji za novinare održanoj ispred zgrade Skupštine Vojvodine, rekao da je potpredsedniku pokrajinske skupštine iz redova naprednjaka i predsedniku poslaničke grupe SNS u toj skupštini, Služba obezbeđenja saopštila da mu je zabranjen ulaz. "To samo pokazuje strah vladajuće koalicije od skorog odlaska sa vlasti", rekao je Mirović.

Na pitanje da prokomentariše istu zabranu ulaska u Skupštinu koju je dobio i lider SRS Vojislav Šešelj, Mirović je rekao da je njegova zabrana "drastičnija, jer on nije ni podneo zahtev, za razliku od Šešelja koji je tražio da prisustvuje sednici skupštine".

Komentarišući aktuelne sukobe unutar vladajuće koalicije između lidera LSV i SVM Ištvana Pastora i Nenada Čanka, Mirović je rekao da u principu nikakvih sukoba i nema i da su i LSV i SVM i DS deo jednog te istog korpusa."Pastor je podjednako kriv, ako ne i najodgovorniji za trenutnu situaciju u Vojvodini, jer je imao šansu da izađe iz svega ovoga, ali to nije učinio, pa je očigledno da su mu privilegije bitnije od principa", kazao je Mirović.

Na pitanje da li će takav njegov stav prema Pastoru uticati na koaliciju naprednjaka sa SVM na republičkom nivou, Mirović je rekao da neće, jer je "saradnja sa SVM od strateskog značaja za SNS" i da naprednjaci od te saradnje neće odustati. Mirović je ponovio da poslanici SNS neće danas glasati za predloženi budžet Vojvodine za 2015. godinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja