GAŠIĆ:Cenimo podršku Alžira po pitanju Kosova
Foto: Ministarstvo Odbrane S

Oproštajna poseta alžirskog ambasadora

GAŠIĆ:Cenimo podršku Alžira po pitanju Kosova

Društvo -
Ministar odbrane istakao je da Srbija izuzetno ceni principijelnu podršku Alžira, kada je reč Sastanak ministra odbrane i ambasadora Alžirao Kosovu i Metohiji. Bratislav Gašić takođe je zahvalio na pomoći i donaciji upućenoj posle prošlogodišnjih poplava

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić primio je u oproštajnu posetu ambasadora Alžira Abdelkadera Mesdua i zahvalio mu na doprinosu za razvoj odnosa dve zemlje i saradnji u oblasti odbrane.

Ministar odbrane istakao je da Srbija izuzetno ceni principijelnu podršku Alžira, kada je reč Sastanak ministra odbrane i ambasadora Alžirao Kosovu i Metohiji. Bratislav Gašić takođe je zahvalio na pomoći i donaciji upućenoj posle prošlogodišnjih poplava.

Gašić i Mesdua saglasili su se da je saradnja u oblasti odbrane intenzivirana. Tom prilikom istakli su da je saradnja unapređena u vojnoekonomskoj i vojnoobrazovnoj oblasti, kao i da postoji prostor za unapređenje vojno-vojne, naučnotehničke i vojnomedicinske saradnje.

U 2014. godini, deset alžirskih oficira učestvovalo je na kursevima u Centru za usavršavanje kadrova ABHO u Kruševcu, a najavljen je dolazak sedam lekara i pet inženjera na školovanje u Srbiju u toku ovog meseca.

Bratislav Gašić saopštio je da Ministarstvo odbrane, ispred Vlade Srbije, podržava nastup srpskih firmi u Alžiru.Gašić i Mesdua razgovarali su i o predstojećoj poseti ministra odbrane Srbije Alžiru, koja je planirana za prvo tromesečje ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track