VELIKE LAŽI INFORMERA: Dragan Vučićević ugrozio evropske integracije Srbije
Foto: Zorana Jevtic

Nesagledive posledice

VELIKE LAŽI INFORMERA: Dragan Vučićević ugrozio evropske integracije Srbije

Društvo -
Nastoji da spreči naš ulazak u EU. Nije mudro stvarati neprijatelja od zemlje koja bi nam koristila na putu ka Evropi, upozorava direktorka CEAS Jelena Milić

BEOGRAD - Plasiranjem lažne seks-afere tek izabrane hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović ne samo što su uzdrmani odnosi dve države već su direktno ugrožene evropske integracije Srbije, upozoravaju sagovornici Kurira.Oni ističu da je Informer, poznatiji kao „službeni glasnik“, pod uređivačkom palicom Dragana J. Vučićevića, neodgovorno objavio lažne porno-fotografije u subotu - samo dva dana pred raspravu o Srbiji u Spoljnopolitičkom odboru Evropskog parlamenta, gde se raspravljalo o napretku naše države na putu ka Uniji.Potrebni su namDirektorka Centra za evroatlantske studije (CEAS) Jelena Milić smatra da Informer nastoji da sistematski spreči ulazak Srbije u EU:- U interesu je Srbije da ima dobre odnose sa zemljama koje su već u EU. Hrvatska to jeste, oni će više biti potrebni nama nego mi njima. Nije mudro stvarati neprijatelje od zemlje koja bi nam mogla biti potrebna na putu ka EU.Hrvatska, članica EU, kako kažu analitičari, ni dosad nije krila da je spremna da opstruira naše evrointegracije na svakom koraku i da nas ucenjuje.Zato, prema rečima analitičara Branka Raduna, ne treba dolivati ulje na vatru, već raditi na uspostavljanju dobrih odnosa u regionu, što je i jedan od uslova na putu ka EU.Imaju uticajAnalitičar Cvijetin Milivojević uveren je da Hrvati imaju uticaj.- Samo pre mesec dana su na osnovu izjava Vojislava Šešelja, lidera vanparlamentarne stranke, izboksovali rezoluciju EP. Ne verujem da je afera namerno smišljena uoči važnog skupa, ali vlasti u Hrvatskoj su i bez objavljivanja ovih lažnih snimaka činili nažao Srbiji. Ne treba biti servilan, ali mora se biti obazriv - kaže Milivojević.

Nekadašnji funkcioner DBSPASIĆ: SVE JE TO NJEGOVA IZMIŠLJOTINA!Vučićević je prvo tvrdio da su mu snimke dostavili hrvatski obaveštajci, a onda da je lažni izvor bio neko iz srpskih službi bezbednosti „s kim sarađuje nekoliko godina“.Na kraju je kazao da su iz hrvatskih obaveštajnih krugova stigle fotografije koje su mu prosledili srpski obaveštajci.- Čista je glupost da su se službe koje nisu prijateljske udružile u dostavljanju lažnih snimaka jednom tabloidu. Sve je to izmišljotina urednika Vučićevića i njegova bahatost - kaže bivši funkcioner DB Božidar Spasić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track