Mala, napraviću ja od tebe novu Karleušu!

Akcija Kurira hvatamo manijake

Mala, napraviću ja od tebe novu Karleušu!

Društvo -
Novinarka Kurira javila se na oglas izvesnog Nenada, koji lepim devojkama nudi posao hostese. „Idemo u moju kancelariju na Senjaku na 2-3 sata, da se bolje upoznamo. Za samo četiri meseca mogu da te naučim da pevaš„

BEOGRAD - Oprez!

Redakciji Kurira poslednjih nekoliko dana javljale su se zabrinute devojke koje su nam rekle da su, tražeći posao, naišle na oglas u kome se nudi posao hostese i sekretarice. Međutim, kad su okrenule broj, stariji muškarac je, pre konkretne ponude za zaposlenje, od njih je zahtevao tačne mere: obim grudi, težinu, visinu... i još jedan uslov - da nemaju dečka!
Kako bismo proverili o čemu je reč, naša novinarka se javila na oglas i zakazala poslovni sastanak. Predstavila se kao mlada siromašna devojka iz unutrašnjosti kojoj je potreban novac.
Poziv menja sve
Prenosimo telefonski razgovor, koji smo skratili za potrebe teksta.
Muškarac: Koliko ste stari, šta ste i gde radili?
Novinarka: Imam 22 godine, a studije prava sam zapostavila. Bavila sam se manekenstvom. Živim u stanu koji iznajmljujem.
Muškarac: Super, meni treba hostesa. Ja bih mogao da ti pomognem finansijski, dok se ne snađeš. Da li ste u vezi?
Novinarka: Nemam nikog, samo društvo.
Muškarac: Super! U pitanju je slovenačka firma, otvaram nekoliko kozmetičko-frizerskih salona. To je jedna opcija, ali imam više ambicija. I sam otvaram jedan frizerski salon, pa mi treba neko ko bi bio moja desna ruka.
Nakon ovoga, muškarac se našoj novinarki predstavlja kao Nenad, traži joj da pošalje fotografiju na njegov mejl i predlaže da se bolje upoznaju, nađu na piću kod Vukovog spomenika, a posle odu i do „kancelarije“, ako bude potrebe.
Dan D
Upoznali su se i kreću u šetnju oko spomenika.
Nenad: Kažite mi nešto o sebi, gde i šta ste radili?
Novinarka: Radila sam u jednom butiku i bavila sam se manekenstvom.
Nenad: Kako plaćate stan?
Novinarka: Plaćaju mi roditelji.
Nenad: Ja bih vam pomogao. Plaćao bih vam stan dok se ne snađete.
(Novinarka predlaže da sednu na klupicu, ali njemu se ne sedi. On bi da šeta, a predlaže i da posle odu na piće kod njega u kancelariju, koja se nalazi na Senjaku.)
Novinarka: Šta bih ja konkretno radila?
Nenad: Od vas hoću da napravim svog poslovnog partnera. Ja sada hoću da otvorim kozmetički salon i vi ćete da mi pomognete u tome. Taj kozmetički salon će biti nešto kao paravan. Ja, u stvari, trenutno radim kupoprodaju kozmetičkih proizvoda, ali sam prvenstveno muzičar. Ako imate afiniteta prema muzici, ja bih ulagao u vas.
Novinarka: A, ne. Ja ne znam da pevam.
Nenad: To je najmanji problem. Pa ne zna ni Karleuša da peva, pa vidi koliko je uspešna. Za četiri meseca možete da naučite da pevate. Ali to samo ako ste spremni da uspete.
Novinarka: Pa zato sam i ovde.
Nenad: Znam, ali nemojte posle da bude ne da mi dečko ili nemam vremena. Hoćete da radite prvo volonterski, sat-dva dnevno? Da vam ja dam neke zadatke...
Posao u rijalitiju
Novinarka: Kakve zadatke?
Nenad: Pa na primer, odete u neki kozmetički salon i kažete „mi kupujemo, mi prodajemo“... Ja ne mogu da ulažem pare u vas ako vi nećete da se trudite. Postoji mogućnost i rada u inostranstvu. Prvo moram da vas preporučim. Kada se vidimo ponovo?
Novinarka: Vi recite?
Nenad: Hoćete u četvrtak? Odemo na Adu, na večeru, popijemo neko piće i onda idemo u moju kancelariju na Senjaku na 2-3 sata, da se bolje upoznamo. U mojoj kancelariji imam solarijum, bubnjeve i radni sto. Pošto živite sami, ne morate nikom da polažete račune?
Novinarka: Čućemo se.
Nenad: Nadam se da se ne oblačite uvek tako. Nosite li miniće? I slušajte, možda ćete morati da radite stvari koje baš i nisu sjajne.
Novinarka: Kakve stvari?
Nenad: Možda i da uđete u neki rijaliti i da se viđate s nekim ljudima.
Novinarka: Dobro, dogovorićemo se sve.
Nenad: Onda se čujemo i vidimo u četvrtak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track