Nadbiskup Hočevar predvodio uskršnje bdenje

Nadbiskup Hočevar predvodio uskršnje bdenje

Društvo -
U Uskršnjoj poslanici, Hočevar je vernicima poželeo da u vreme praznika spoznaju da nisu sami, da otkriju Isusa u sebi i među sobom

BEOGRAD - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar predvodio je u subotu veče, na Veliku subotu, svečano slavlje uskršnjeg bdenja u Katedralnoj crkvi Blažene Device Marije u Beogradu.

Uskršnjem bdenju prisustvovali su i ministar vera i dijaspore Srđan Srećković, ministar kulture Predrag Marković i pric Aleksandar Karađorđević i princeza Katarina.

Vernici u Srbiji koji se pridrižavaju Gregorijanskog kalendara proslaviće sutra Uskrs, a centralna misa biće održana u Crkvi Krista kralja u Beogradu. Misu, čiji je početak zakazan za 10 sati u crkvi u Krunskoj ulici, predvodiće beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar.

U Uskršnjoj poslanici, Hočevar je vernicima poželeo da u vreme praznika spoznaju da nisu sami, da otkriju Isusa u sebi i među sobom.

"Moja želja za ovogodišnji Uskrs je upravo ova - da otkrijemo, spoznamo i iskusimo da nismo sami, zaboravljeni, da nas ne osvajaju izolovanost i smrt, već da nas u svemu obuzima snaga života, ljubavi i zajedništva", naveo je Hočevar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track