TEŠKA SUDBINA: Marku poginula cela porodica, rođak ga usvojio
Foto: Zoran šaponjić

Dečak nije zaboravljen

TEŠKA SUDBINA: Marku poginula cela porodica, rođak ga usvojio

Društvo -
Vučinićevi roditelji, brat i sestra su se u aprilu 2014. utopili u Ibru kad je automobil sleteo u reku. Milan Nikolić je dobio starateljstvo nad njim

LEPOSAVIĆ - Marko Vučinić (12) iz Sočanice kod Leposavića je aprila prošle godine u trenu ostao bez oca Gojka, majke Dragice, sestre Marije (13) i brata Andrije (7), koji su se utopili u Ibru, kada je „polo“ u kojem su bili sleteo s puta u reku. Tom prilikom stradala je i Gojkova snaha Snežana (46).Skoro godinu dana kasnije Milan Nikolić, Markov brat od tetke Gorice, dobio je zvanično starateljstvo nad njim. Brinuće o dečaku do njegovog punoletstva.Već imaju bebu- Supruga Sanja i ja imamo bebu, malog Nikolu, kome je 14 meseci. Trudimo se koliko god možemo da pomognemo Marku, da mu olakšamo život posle tragedije koja ga je zadesila. Dobio sam starateljstvo, Marko ima stipendije od dve kompanije i od opštine Leposavić veliku pomoć. Svaki taj dinar koji stigne biće potrošen na pravi način - kaže Milan.

Automobil završio u Ibru... Tragičan kraj porodice Vučinić
Automobil završio u Ibru... Tragičan kraj porodice Vučinić

Tetka Gorica mu je sa ukućanima pružila pažnju i negu nakon tragedije i više od toga - da nastavi svoj put kroz život.- Ima dva mala psa, sa njima voli da se igra. Po podne, kad dođe iz škole, kad ruča i završi obaveze, sa decom se druži. Svoje roditelje, seku i brata ne pominje, a šta je u njegovoj duši, samo on zna. Mi se trudimo, koliko god možemo, da mu pružimo i pažnju i negu, da ga nečim slučajno ne povredimo - priča Gorica.Pomoć stižePrvih dana posle teške nesreće u kojoj je poginulo četvoro Vučinića, veliku pomoć Marku pružio je Vukoje Vukojević, direktor fabrike u Lešku, u kojoj je radio Markov otac Gojko.- Da mi je rođeni brat, ne bi toliko pomagao. Kad se ono desilo, Vukoje je danima bio uz Marka, i danju i noću, i sad navrati svaki čas, pita treba li nam šta. Za Novu godinu Marku je doneo paket - veli Gorica.Pomagali su mnogi, 26 Srba taksista iz Perta poslalo je pomoć, javili su se naši ljudi iz Švajcarske, iz Srbije, fudbaleri Zvezde. Svi da pomognu, da Marku makar malo olakšaju tugu.- Marko je sada u našoj porodici, ali voli da ode do svoje kuće u selu Vuča, gde su živeli do tragedije. Pre mi je pominjao da bi voleo da ima motorni trimer za košenje trave, hoće, kad dođe proleće, da očisti šljivik, da pokosi dvorište - kaže Milan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track