Stefanović: Novi Zakon o policiji u junu u Skupštini
Foto: Zorana Jevtic

MUP

Stefanović: Novi Zakon o policiji u junu u Skupštini

Društvo -
Predlog zakona je već objavljen na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova. Čekamo sugestije, predloge i mišljenja stručne javnosti, rekao je ministar

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izrazio je danas očekivanje da će poslanici u junu razmotriti predlog novog zakona o policiji, koji bi, po njegovim rečima, garantovao karijerno napredovanje u MUP-u.

"Predlog zakona je već objavljen na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova. Čekamo sugestije, predloge i mišljenja stručne javnosti tako da se nadam da će se na dnevnom redu skupštinskog zasedanja, predlog zakona naći u junu", kazao je Stefanović na sednici skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost.

Ministar je rekao da je završena javna rasprava o Predlogu zakona o bezbednosti saobraćaja i dodao da bi Vlada Srbije "uskoro" mogla da razmotri usaglašeni predlog tog akta. "Tim predlogom zakona predviđeno je da se najteže sankcije u vidu oduzimanja vozila izriču za vožnju sa više od dva promila alkohola", kazao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track