(VIDEO) Vučić: Mislim da je Tužilaštvo dobilo izveštaj o padu helikoptera
Foto: Printskrin Tanjug

Utvrđivanje uzroka tragedije

(VIDEO) Vučić: Mislim da je Tužilaštvo dobilo izveštaj o padu helikoptera

Društvo -
Onaj ko je kriv će odgovarati, a ja ću prvi da budem... Ne bežim nigde, istakao je premijer

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas da misli da je Tužilaštvo dobilo izveštaj komisije za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, te ponovio da će krivci odgovarati.

"Onaj ko je kriv će odgovarati, a ja ću prvi da budem... Ne bežim nigde", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje da li će onaj ko bude kriv odgovarati.

Kritikujući one koji bez argumenata govore o nesreći, Vučić je rekao da od toga sigurno neće imati koristi, a on lično, kako je naveo, čeka samo da vidi "ko treba da odgovara za meteouslove, ko će da odgovara i za neznam kakve još druge uslove... Sve u svemu ja odgovaram".

Foto: Rojters
Foto: Rojters

"Srbija je takva, ali srećom to nije većinska Srbija", poručio je premijer i ponovio da je ministar odbrane Bratislav Gašić u trenutku pada helikoptera bio u Kruševcu, da je pošao za Beograd kada je čuo za nesreću, kao i da je sa njim bio u stalnoj vezi dok je trajala potraga za helikopterom.

U najvećoj helikopterskoj tragediji u Srbiji od 1996. godine u petak uveče poginuli su beba stara pet dana iz porodice Ademović, major Omer Mehić, kapetan Milovan Ðukarić, zastavnici Nebojša Drajić i Ivan Miladinović, anesteziolog Dževad Ljajić, inače rođak ministra Rasima Ljajića, i tehničar Miroslav Veselinović iz Novog Pazara.

http://www.youtube.com/watch?v=0OYFw0FEiuc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track