ĐUKANOVIĆ OTKRIVA: Pripreman atentat na vladiku Amfilohija!
Foto: Marina Lopičić

Planirano ubistvo mitropolita crnogorsko-primorskog

ĐUKANOVIĆ OTKRIVA: Pripreman atentat na vladiku Amfilohija!

Društvo -
Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore, tvrdi Đukanović

PODGORICA - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je danas da su bezbednosne službe uoči referenduma 2006. godine imale informacije da se priprema likvidacija mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

On je na premijerskom satu, odgovarajući na pitanje lidera SNP-a Srđana Milića da li vidi sebe kao odgovornog u delu rasvetljavanja političke pozadine ubistva glavnog i odgovornog urednika Dana Duška Jovanovića, rekao da su likvidaciju planirali protivnici nezavisnosti Crne Gore, preneli su crnogorski mediji.

Foto: AP
Foto: AP

"Imali smo bezbednosno poverljive informacije da će protivnici nezavisnosti pokušati likvidaciju mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija kako bi pojačali težinu tvrdnji o nepouzdanoj bezbednosti Crne Gore i navodnoj beskrupuloznosti vlasti", rekao je Đukanović u Skupštini Crne Gore. Kada je reč o istrazi o ubistvu Duška Jovanovića, glavnog urednika lista Dan, crnogorski premijer je rekao da je vlada podržala tu istragu i naveo da je i on dao doprinos istrazi.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Sudstvo i Tužilaštvo od prvog dana imali su podršku izvršne vlasti, kazao je Djukanović odgovarajući na pitanja poslanika povodom 11. godišnjice ubistva Jovanovića. "Verujem da je postupak istrage vođen u dobrom smeru. Nažalost, još se nije došlo do epiloga kojim bi se do kraja rasvetlilo ovo krivično delo. I dalje nedostaju dokazi da bi se potvrdile sumnje koje su postojale i kod policije i drugih državnih organa koji su se bavili ovim predmetom", istakao je premijer Crne Gore.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track