UBICE I DALJE NEPOZNATE: 14 godina od  likvidacije novinara Milana Pantića

Pomen

UBICE I DALJE NEPOZNATE: 14 godina od likvidacije novinara Milana Pantića

Društvo -
Milan Pantić, najčešće je pisao o kriminalu i korupciji u Jagodini i Pomoravskom okrugu, a njegovi tekstovi izazvali su brutalnu reakciju moćnika koji su se osetili ugroženim, zbog čega je svoju novinarsku hrabrost platio životom

BEOGRAD - Danas se navršava 14 godina od ubistva novinara, Milana Pantića, dopisnika Večernjih novosti iz Jagodine, mučki ubijenog u hodniku, pred vratima stana, a ubice i nalogodavci tog zločina još nisu otkriveni.

Pantić je ubijen oko osam sati ujutro, sa nekoliko udaraca u glavu, dok se vraćao iz obližnje prodavnice. Milan Pantić, najčešće je pisao o kriminalu i korupciji u Jagodini i Pomoravskom okrugu, a njegovi tekstovi izazvali su brutalnu reakciju moćnika koji su se osetili ugroženim, zbog čega je svoju novinarsku hrabrost platio životom. Od tada je prošlo tačno 14 godina, a ubice i njihovi nalogodavci još uvek nisu otkriveni.

Vukašin Obradović, predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije, kaže za Radio Slobodna Evropa da se odgovor na pitanje ko su ubice Milana Pantića nalazi u njegovim tekstovima.

“Ubeđen sam sa onog trenutka kada budemo otkrili šta je u seriji napisa o korupciji, koje je objavio pokojni kolega Pantić, toliko naljutio moćnike da su rešili da ga ubiju, da ćemo u tom trenutku biti na pravom putu da otkrijemo i ko su ubice, rekao je Obradović.

On je dodao da suđenje ubicama Slavka Ćuruvije predstavlja veliko ohrabrenje za sve novinare koji se, svih proteklih godina, uporno bore za otkrivanje ubica Milana Pantića i Dade Vujasinović, ali da je i pored toga još uvek neizvesno kada će ubistvo Milana Pantića biti rasvetljeno.

“Za sada postoje oprečene informacije o tome dokle se stiglo u istrazi ubistva Milana Pantića i ne možemo sa velikom sigurnošću reći da će ovaj proces biti ubrzo okončan, ali ja se nadam da će, uz pomoć državnih organa i Komisije za rasvetljavanje ubistva novinara, u nekom narednom periodu doći do imena ubica našeg kolege Milana Pantića”, rekao je Obradović, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track