Sneg na Kopaoniku
Foto: Kurir

Sneg na Kopaoniku

Društvo -
U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a sporija vožnja savetuje se preko planinskih prevoja zbog moguće pojave poledice

BEOGRAD - Sumaglice ima u većini krajeva Srbije, dok magla smanjuje vidljivost na području Kopaonika, gde veje slab sneg, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U područjima sa maglom kolovoz je vlažan, a sporija vožnja savetuje se preko planinskih prevoja zbog moguće pojave poledice.Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila su oko 30 minuta.Zbog nestabilnih vremenskih prilika povećan je broj odrona na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure.Najviše odrona ima na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica - Ribariće - granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška - Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice.

Od 17. aprila do 9. avgusta na autoputu E-75, Beograd-Niš, kod Ražnja, zbog radova na rehabilitaciji desne kolovozne trake na mostu Šabazovica iz smera Beograda ka Nišu izmenjen je režim saobraćaja, tako se saobraćaj odvija dvosmerno kolovoznom trakom koja vodi iz smera Niša ka Beogradu.Od 17. aprila na autoputu Beograd - Niš, u zoni petlje "Tranšped", zbog radova na rušenju starog nadvožnjaka, za saobraćaj je zatvorena vozna saobraćajna traka iz smera Niša ka Beogradu. Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom.U toku je izvođenje građevinskih radova na autoputu E-75 iz pravca Šida ka Beogradu, na delu petlje "Dobanovci". Za saobraćaj je zatvorena celokupna desna strana autoputa u dužini od oko 800 metara, U toku je izvođenje građevinskih radova na autoputu E-75 iz pravca Šidu. Radovi će trajati do 21. aprila.Ne radi isključenje iz pravca Beograda na obilaznicu ka Ostružnici, što znači da vozila koja dolaze iz pravca Beograda, da bi se uključila na tu obilaznicu, moraju da produže do petlje Dobanovci-Ugrinovci, da se tamo okrenu ka Beogradu, pa da se, iz pravca Šida, uključe na obilaznicu u pravcu Ostružnice.U toku su radovi na modernizaciji naplatne rampe Inđija na autoputu E-75 u smeru od Novog Sada ka Beogradu, tako da će do 1. maja za saobraćaj biti zatvoreno isključenje za Inđiju iz pravca Novog Sada, kao i uključenje na autoput iz Inđije ka Beogradu.Preko mosta "Gazela" zabranjen je saobraćaj u oba smera za sva teretna vozila težine preko 3,5 tone.Na državnom putu i reda M-22.1, deonica Gladnoš-Inđija, u periodu do 20. aprila, radovi će se odvijati pod saobraćajem sa naizmeničnim propuštanjem vozila. Od 20. aprila do 15. juna, zbog ugradnje asfalta na pomenutoj deonici, biće potpuno obustavljen saobraćaj.Na magistralnom putu M-21, Prijepolje - Bijelo Polje, u neposrednoj blizini GP Brodarevo prema Crnoj Gori, saobraćaj će se obustavljati danas od 9.30-12.30, od 14.30 -17.30 i od 22.00-03.00. Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ta teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track