Najnovije vesti

MSP APELUJE NA GRAĐANE: Uzdržite se od putovanja u Tunis!
Foto: Ap

Opasnost od terorističkih napada

MSP APELUJE NA GRAĐANE: Uzdržite se od putovanja u Tunis!

Društvo
12:22h
"Usled veoma nestabilne bezbednosne situacije i potencijalne opasnosti od novih terorističkih napada, ponovo pozivamo državljane Republike Srbije da se uzdrže od putovanja u Tunis", saopšilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

BEOGRAD - Ministarstvo spoljnih poslova Srbije apelovalo je ponovo danas na građane da ne putuju u Tunis zbog nestabilne bezbednosne situacije, a one koji se tamo već nalaze pozvalo da se prijave ambasadi Srbije kako bi im, u slučaju potrebe, mogla pružiti konzularnu zašitu i pomoć.

"Usled veoma nestabilne bezbednosne situacije i potencijalne opasnosti od novih terorističkih napada, ponovo pozivamo državljane Republike Srbije da se uzdrže od putovanja u Tunis", saopšilo je Ministarstvo.

Državljanima Srbije koji se već nalaze u Tunisu, sugeriše se da, u cilju lične bezbednosti, maksimalno pojačaju mere opreza, poštuju uslove vanrednog stanja i da izbegavaju mesta masovnih okupljanja, kretanje izvan hotela i putovanja po zemlji u individualnoj režiji, navedeno je u saopštenju.

U slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, turisti koji borave u Tunisu moraju biti spremni da u najkraćem roku napuste Tunis, upozorilo je Ministarstvo.

Državljani Srbije u Tunisu treba, ukoliko to već nisu učinili, da prijave adrese i kontakt telefone ambasadi Republike Srbije u Tunisu, kako bi im se, u slučaju daljeg pogoršanja bezbednosne situacije, mogla pružiti hitna konzularna pomoć i zaštita, navodi ministarstvo.

Adresa ambasade Republike Srbije u Tunisu je: 4, Rue de Liberia, 1002 Tunis-Belvedere, telefoni: + 21671 / 780-624, + 21671/794-626, + 21671/783-057,  i-mejl: amb.serbia@gnet.tn

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...