U ŽITORAĐI NAPLAĆUJU I MRTVIMA: Čovek umro pre 20 godina, a traže mu da plati porez

BIZARNO

U ŽITORAĐI NAPLAĆUJU I MRTVIMA: Čovek umro pre 20 godina, a traže mu da plati porez

Društvo -
Iako je u rešenju čak pogrešno napisano i prezime preminulog, matični roj je njegov, a unuku Srđanu je u Poreskoj upravi potvrđeno da će morati da plati porez za pokojnog dedu

PROKUPLJE - Na adresu Aleksandra Stojanovića iz sela Držanovac kod Žitorađe, koji je umro još 1995, stiglo je rešenje Poreske uprave u kom se od preminulog traži da plati doprinose za obavezno socijalno osiguranje za 2015. godinu u iznosu od 268.284 dinara!

Iako je u rešenju čak pogrešno napisano i prezime preminulog, matični broj je njegov, a unuku Srđanu je u Poreskoj upravi potvrđeno da će morati da plati porez za pokojnog dedu.- U šoku sam. Imamo dedinu umrlicu i izvod iz matične knjige umrlih. Za sobom nije ostavio nikakve dugove. Da je danas živ, imao bi tačno 100 godina, ali on je pod zemljom već 20 godina. Kad sam zvao Poresku upravu da im sve to objasnim, rekli su: „Ono što piše u rešenju mora da se plati“ - kaže Srđan.- Dedina smrt je odmah prijavljena i već 20 godina na njegovo ime ne stižu nikakvi računi. Deda čak nije ni primao penziju, a sad ispada da za svaki mesec u 2015. godini mora da plati 22.357 dinara osiguranja. Da nije tragično, bilo bi smešno!

(M. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track