Najnovije vesti

DRAMA U LIBIJI: Srpski lekar otet u Tripoliju, ambasada Srbije nema potvrdu!
Foto: Tripoli.mfa.gov.rs

Kidnapovan na radnom mestu

DRAMA U LIBIJI: Srpski lekar otet u Tripoliju, ambasada Srbije nema potvrdu!

Društvo
00:00h
Ambasada Srbije u Libiji, posle intenzivne provere vesti da je u toj zemlji otet jedan srpski lekar, nije dobila nikakve naznake da se to dogodilo, izjavio je ambasador Srbije u Tripoliju, Oliver Potežica

TRIPOLI - Doktor iz Srbije otet je u nedelju u Tripoliju, glavnom gradu Libije!

Lekar, čiji identitet još nije objavljen, otet je u blizini bolnice „Al Sabeja“ u Tripoliju.

Kako su izjavile njegove kolege, koje su dale iskaz libijskim vlastima, njega je otela grupa naoružanih muškaraca.

Razlog otmice nije poznat.

Predstavici ambasade Srbije u Libiji dobili su informaciju o otmici, ali su naveli da će više detalja imati u toku sutrašnjeg dana.

Informacija o otmici stigla je preko libijske agencije "Lana", koju je prenela italijanska agencija ANSA.

Kako je Portalu Kurira rečeno, Ministarstvo spoljnih poslova (MSP) nema potvrdu o otmici srpskog doktora.

MSP pokušava da stupi u kontakt s ambasadorom Srbije u Tripoliju Oliverom Potežicom.

Ambasada Srbije u Libiji, posle intenzivne provere vesti da je u toj zemlji otet jedan srpski lekar, nije dobila nikakve naznake da se to dogodilo, izjavio je za Tanjug ambasador Srbije u Tripoliju, Oliver Potežica.

On je podsetio na upozorenje Ministarstva spoljnih poslova iz jula prošle godine da građani Srbije ne putuju u Libiju.

Posle vesti da je u Libiji otet doktor iz Srbije, ambasada je "čak dobila podatke da je reč o maksilofacijalnom hirurgu i odmah preduzela korake, i to vrlo intenzivne, na proveravanju te informacije, ali ispostavilo se da nema nikakvih naznaka da je bilo koji doktor u Tripoliju kidnapovan", rekao je Potežica.

"Kasnije se pojavila druga informacija, da je navodno kidnapovan neki naš doktor u blizini bolnice u mestu 50-ak kilometara jugozapadno od Tripolija.

Preduzeli smo korake da i to proverimo - nema nijednog, prema našim informacijama, našeg radnika koji radi u toj bolnici, a prema informacijama drugog medicinskog osoblja iz iste bolnice, naš poslednji radnik koji je radio u njoj otišao je pre dva meseca", dodao je ambasador.

Potežica je ovom prilikom ponovio upozorenje o putovanjima u Libiji, koje je MSP izdalo krajem jula prošle godine, kada su u toj zemlji počeli sukobi - da je preporuka građanima Srbije da ne idu u Libiju i da su u to vreme najžešćih sukoba građani pozvani da odmah napuste tu zemlji.

"Radimo sve što je u našoj moći da pružimo svim našim ljudima pomoć i zaštitu i još jednom ponavljamo: nemamo podataka da je bilo ko kidnapovan u Libiji.

Imali smo neke informacije, proveravali smo, nastavljamo da ih proveravamo, ali za sada nema nijednog pokazatelja da je bilo ko otet", zaključio je ambasador Potežica.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...